Plantjes voor de bewoners van Elim, De Schauw en Norschoten

Kwekerij en tuincentrum A. Petersen kwam afgelopen donderdag (14 mei) met een kar vol plantjes naar woonzorgcentrum Elim. Met deze planten worden alle terrassen en balkons van de zes woningen bij Elim opgefleurd. Deze actie is mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel Overnodig in samenwerking met Petersen.

Welzijnsmedewerkster Alita vertelt: 'Ondanks dat onze bewoners niet naar buiten kunnen en geen bezoek mogen ontvangen wilden we hen toch laten genieten van het voorjaar."

"Het leek ons daarom een leuk idee om de terrassen en balkons van alle woningen op te fleuren met planten. Ik heb de mannen van de duofietsgroep gevraagd of zij hierin iets voor ons konden betekenen en Wijnand Zech, vrijwilliger van de duofietsgroep, heeft toen contact gezocht met Cornelis Klomp van Kringloopwinkel Overnodig en met de kwekerij van A. Petersen. Al gauw kwam er een prachtige samenwerking tot stand. Wijnand heeft afgelopen week ook nog ons terras opgeknapt en zijn vrouw heeft de ramen gelapt. We hebben nu genoeg plantjes om alle terrassen en balkons op te fleuren. Bij De Schauw zijn de plantjes al eerder gebracht en de bewoners genieten daar zichtbaar van de planten. We zijn er erg blij mee."

Wijnand Zech vult aan: "Volgende week worden ook de bewoners van woonzorgcentrum Norschoten in de bloemetjes gezet."