​Praktische zorgopleiding bij ZorgErf Putten

“Vanaf het nieuwe schooljaar start ZorgErf Putten met een nieuwe praktische BOL opleiding (beroepsopleidende leerweg. De opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met MBO Amersfoort”, vertelt Yvonne van der Leest van ZorgErf. 

“Deze opleiding is interessant voor vierdejaars vmbo leerlingen die geïnteresseerd zijn in de zorg en het beste leren door met de praktijk aan de slag te gaan.”

Het leslokaal verplaatst naar de praktijk
Bij deze praktische opleiding is er een samenwerking tussen de school en de praktijk. Zo heeft MBO Amersfoort zelfs het leslokaal verplaatst naar de praktijk. De lessen worden gegeven op de locatie van ZorgErf Putten. De student loopt mee in de praktijk. Alles wat de student meemaakt en wat de student leert, wordt direct gebruikt om het onderwijs daarop aan te passen. Als een student in de ochtend te maken krijgt met een client die uit bed getild moet worden, dan kan de student daar ’s middags uitleg over krijgen.

Wat levert het een student op?
Wat een student bij deze praktische voltijd opleiding leert, past de student meteen toe in de praktijk. En andersom natuurlijk: ervaringen uit de praktijk zijn ook onderdeel van het lesprogramma. De studenten krijgen les van vaste docenten. Het gaat om een kleine groep studenten waardoor er veel ruimte en tijd is voor persoonlijke aandacht in het leerproces.

ZorgErf
ZorgErf is een uniek woonconcept voor ouderen met dementie in een landelijke omgeving in Putten. Daarnaast biedt ZorgErf dagbesteding op locaties in Nijkerk en Putten. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met psychogeriatrische problemen, meestal is er sprake van dementie. Zij kunnen genieten van alles wat er gebeurt op het ZorgErf en worden actief betrokken bij het verzorgen van dieren, activiteiten in de tuin en bij het koken.

Meer informatie over de opleiding
“Als je graag aan de slag wil gaan met een praktische zorgopleiding, dan is dit een mooie kans. Een kans om te leren door midden in de praktijk te staan. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) duurt 1 tot 2 jaar. De opleiding Verzorgende IG (niveau 3) duurt 2 tot 3 jaar”, legt Van der Leest uit.

Vragen of meer informatie over deze opleiding? Neem contact op met Manuele Koops-Van Halteren van MBO Amersfoort via telefoonnummer 06-5136 7893.

Foto: Pixabay