Presidentiële medaille voor Puttense ondernemer

De Puttense ondernemer Anke Gerrits is gisteren (woensdag 19 mei) onderscheiden met de Presidentiële Medaille “Moeder Teresa”. Ze ontving deze onderscheiding voor haar bijdrage op het gebied van humanitaire activiteiten.

De medaille werd uitgereikt door de ambassadeur van Kosovo, Lirim Greiçevci.

Anke Gerrits is de oprichter en voorzitter van de Stichting Care for Kosovo Kids. Deze stichting is in 2013 opgericht en biedt in Kosovo directe hulp aan zieke kinderen wiens ouders niet over de financiële middelen beschikken. Dit doet de Stichting door medicijnen beschikbaar te stellen, waaronder therapie voor kinderen met leukemie of andere vormen van kanker. Dit gebeurt via kinderartsen ter plaatse op de kinderafdeling van het University Clinical Centre of Kosovo in Pristina. Per jaar worden er vijftig tot zestig kinderen behandeld. Dit lukt alleen door de bijdrage van vele donateurs waaronder de Stichting Salem uit Ermelo en Postillion hotel Veluwemeer. Care for Kosovo Kids heeft er ook voor gezorgd dat er een overeenkomst is getekend tussen het kinderziekenhuis in Kosovo en het Prinses Maxima Centrum ten behoeve van het outreach programma.

De Stichting heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege de buitengewone bijdrage aan het beschikbaar stellen van medicijnen en zorg aan kinderen met kanker. Greiçevci reikte de medaille uit en geeft aan dat hij sinds de dag dat hij hoorde van de stichting zich verwonderd heeft dat een Nederlandse stichting zoveel doet voor de kinderen in Kosovo. “Iedereen in Kosovo is Care for Kosovo Kids dankbaar. Het voltallige bestuur, met Anke Gerrits als leider, en alle betrokken vrijwilligers, verdienen bijzondere lof. Deze stichting zet zich echt in om de levens van Kosovaarse kinderen te redden.”

Bij de uitreiking waren leden van het stichtingsbestuur en het operationele bestuur in Kosovo aanwezig, zowel online als fysiek. Voor de stichting, die vrijwel volledig draait op vrijwilligers, is deze uitreiking een erkenning voor hun inzet en de impact van hun werk. Inmiddels is er een stevig fundament neergezet met ook een lokaal team in Kosovo en hebben in Nederland jonge Kosovaren een actieve rol in de stichting Care for Kosovo Kids.

Kijk voor meer informatie over Care for Kosovo Kids (CfKK) op de website www.careforkosovokids.com.