Regenboogvlag - wederom gemiste kans voor een steuntje in de rug (column)

​Tijdens de raadsvergadering van 14 september heeft de VVD Putten een motie ingediend voor het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober. De VVD Putten hecht grote waarde aan een inclusieve samenleving.

Het is belangrijk dat iedereen gelijkwaardig is en mee kan doen, ook in onze Puttense samenleving

Volgens het CBS heeft 4 tot 6 procent van de samenleving een andere geaardheid, dat zijn ongeveer 1.000 inwoners van Putten. Ook de huidige coalitie streeft naar een inclusieve samenleving, dit staat in het coalitieakkoord en recent is artikel 1 van de grondwet opgehangen in Putten.

Helaas ondervinden mensen met een LHBTIQ+ achtergrond in onze conservatieve gemeenschap nog veel onbegrip en discriminatie. Juist daarom is het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober voor deze groep een belangrijke steun in de rug. Helaas hebben de coalitiepartijen de handen ineen geslagen en gaven een gezamenlijke verklaring namens CDA, SGP, CU en Gemeentebelangen, waarin zij aangeven geen regenboogvlag te willen hijsen. Verder geven de coalitiepartijen aan dat: "het telkens oproepen van deze discussie leidt tot verharding en polarisatie."

Als VVD Putten willen we juist een einde maken aan deze ongelijkheid in Putten. Wegkijken en het zelfs niet willen benoemen van ongelijkheid en discriminatie is geen oplossing. Mensen een steuntje in de rug geven wel.

Gelukkig stemden Wij Putten en de VVD Putten wel voor het hijsen van de regenboogvlag. Helaas is door de... coalitie tegen gestemd en heeft deze motie het niet gehaald.

Anja ten Bolscher

VVD Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Anja ten Bolscher. Reageren? Stuur een email naar [email protected].

VVD Putten