Sam& is er voor alle kinderen in Putten!

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Activiteiten Welzijn Putten

Vakantie in eigen Dorp: Kasteel de Vanenburg
Op 26 juli gaat het tweede uitje van “Vakantie in eigen dorp” naar Kasteel de Vanenburg. Het uitje start om 10.00 uur en om uiterlijk 13.00 uur is het afgelopen. Welzijn Putten organiseert samen met Zonnebloem afdeling Putten en Inloophuis ’t Hart van Putten een aantal uitstapjes voor volwassenen die zelf niet op vakantie gaan, maar die wel zin hebben in gezellige uitstapjes.
De kosten zijn 4.00 euro per keer bij gebruik van de eigen fiets of de scootmobiel. Mensen die meerijden in de auto van de vrijwilliger betalen 3.00 euro per uitje extra. Men wordt dan thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Het is niet mogelijk om rolstoelen te vervoeren. De kaartverkoop is elke woensdag van 14.00 uur tot 15.00 uur bij Welzijn Putten aan de Brinkstraat 91 in Putten. Mensen die geïnteresseerd zijn en meer informatie willen kunnen bellen naar Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078, vraag naar Tanja

Financieel Café Putten
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn van harte welkom in het Financieel Café. Het café is geopend op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.

Sam& is er voor alle kinderen in Putten!
Is er geen geld voor sport, verjaardagen, schoolspullen, zwem-, dans- of muziekles? Sam& Putten helpt door het betalen van belangrijke dingen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.
Sam& is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Putten, Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via het platform www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders nu zelf meerdere aanvragen per kind doen. Wil een kind meedoen aan een sport en heeft het ook een laptop nodig om het huiswerk te kunnen maken? Dan kan dit in één keer worden aangevraagd. Sam& is er voor alle jongeren van 0 tot 18 jaar uit Putten. Neem voor meer informatie contact op met Tanja van Driel via [email protected].

Wegwijs in Welzijn
Een vraag of op zoek naar hulp? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer belangstellenden het sowieso prettiger vinden, kunnen hun vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage is rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’ te vinden. Via deze knop is het aanmeldingsformulier te vinden en dan kan de vraag met bijbehorende gegevens worden ingevuld. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en helpen bij de beantwoording van de vraag.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Welzijn Putten heeft aan de balie van Stroud een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, bedklossen, rolstoelen en toiletverhogers. Het uitleenpunt is iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur open.
Lukt het niet om tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Of is er behoefte aan grote, zware artikelen? Dan is zelf een bestelling doen bij het hoofdkantoor van Medipoint heel makkelijk. De Medipoint hulpmiddelen worden dan ook nog eens thuis bezorgd. Bestellingen kunnen telefonisch worden doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Bestellen via de website www.medipoint.nl is ook mogelijk: klik hiervoor op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur verzamelt de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten 0341-357078.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers en thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvragen kan bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.