​Stijgende energierekening deels gecompenseerd

Sinds afgelopen zomer zijn de energieprijzen flink gestegen. Vooral voor mensen met een laag inkomen levert dit problemen op. Het kan dan moeilijk zijn om de energierekening te betalen. 

Om hierbij te helpen, is er de energietoeslag van éénmalig 800 euro

Mensen die hiervoor in aanemerking komen kunnen eenmalig per huishouden de energietoeslag aanvragen.

Afgelopen week hebben de huishoudens die een bijstandsuitkering of een IOAW/Ioaz uitkering hebben de energietoeslag van 800 euro inmiddels ontvangen. Inwoners die niets ontvangen hebben en toch denken recht te hebben op deze uitkering kunnen de voorwaarden op de websit van de gemeente Putten bekijken en dan alsnog de energietoeslag aanvragen via www.putten.nl/energietoeslag.

Er wordt een energietoeslag uitbetaald aan huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Mensen hebben recht op de energietoeslag als ze op de aanvraagdatum:
- 21 jaar of ouder zijn
- in de gemeente Putten wonen
- een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning hebben
- een inkomen hebben tot 120 procent van de bijstandsnorm.

Inwoners van Putten hebben geen recht op de energietoeslag als ze inwonend zijn, student zijn, studiefinanciering ontvangen, wonen in een zorg-, verpleeg- of zorginstelling voor beschermd of begeleid wonen en alleen op briefadres staan ingeschreven in de gemeente Putten. Vraag de energietoeslag aan via www.putten.nl/energietoeslag. Liever niet via het internet invullen? Dan liggen er bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis ook formulieren klaar.

Bezuinigen op energiekosten?
Vraag dan een duurzaamheidspakket aan bij Veluwe Duurzaam. Veluwe Duurzaam helpt inwoners rondom de verduurzaming van hun (huur)woning zodat ze kunnen besparen op energie. Veluwe Duurzaam heeft verschillende energiecoaches die hier graag bij helpen. Deze coach komt gratis langs om te kijken hoe er geld kan worden bespaard. Kijk op www.veluweduurzaam.nl/gemeente/putten voor meer informatie.