Klaas Jager: "Eigenlijk heb ik vliegangst"

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Klaas Jager van Ko Jager Cigars and Interior kijkt bedenkelijk bij de vraag wat hij precies doet in zijn vrije tijd. "Ondernemers hebben gewoon heel weinig vrije tijd!” Maar even later blijkt hij toch nog aardig wat dingen op te kunnen noemen, waardoor hij naast zijn drukke baan ook weer even noodzakelijk kan opladen.

Tijd voor vrije tijd... Klaas Jager: "Eigenlijk heb ik vliegangst"

Klaas vertelt: "Eigenlijk ben ik best wel sportief aangelegd, maar mijn werk slokt nu eenmaal veel van mijn vrije tijd op. Ik heb wel fanatiek gevoetbald bij SDC en was ook een tijdje coach. Eerst bij de F-jes, de D-tje, de C-tjes, maar die wedstrijden werden steeds later op de dag en dat werd steeds moeilijker te combineren.”
 
In de zomermaanden kun je Klaas één avond per week zien langskomen op zijn racefiets. "Dan fiets ik ongeveer vijfendertig kilometer. In de winter verruil ik mijn racefiets voor mijn mountainbike. Dan fiets ik ongeveer twintig kilometer lekker door de bossen. En één ochtend per week ga ik meestal met twee maten van mij een uurtje hardlopen. Daarna duiken we de mancave in voor een heerlijk kopje koffie met… appeltaart met slagroom en na afloop nog een lekker sigaartje. Dat is altijd zo gezellig, dat mijn vrouw weleens belt of ik nog thuis kom!”
 
Klaas vergeet bijna te vertellen dat hij ook nog ongeveer tien jaar bij de vrijwillige brandweer heeft gezeten en in de winter graag skiet. Ook doet hij veel werk voor de Stichting Ondernemers Putten (SOP).
 
"Donderdagmiddag proberen Alette en ik altijd vrij te houden. Meestal gezellig een hapje en een drankje doen in Amsterdam. Daar heb ik ook weer een speciaal adres voor mijn grote hobby: sigaren. Ik ben namelijk groot liefhebber van bijzondere handgemaakte sigaren. Zo ben ik ook een keer op studiereis gegaan naar Cuba; wat een prachtig land. Maar eigenlijk heb ik vliegangst. Twee uur gaat maar net, maar acht uur in zo’n ding. Gelukkig viel het mee. En zo zie je weer eens wat meer dan de Dorpsstraat in Putten waar ik altijd op uitkijk!”
Klaas Jager van Ko Jager Cigars and Interior fietst zomers graag een rondje op de racefiets, maar in de wintermaanden pakt hij zijn mountainbike om lekker door de bossen te fietsen. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp