​‘Toer de Boer’ (column)

Zaterdag 5 november heeft de eerste ‘Toer de Boer’ plaatsgevonden. Het initiatief is via social media ontstaan naar aanleiding van de omgekeerde vlaggen in Putten.

De fractieleden van de VVD hebben het volste begrip voor de situatie die is ontstaan voor de boeren

Maar een omgekeerde vlag in het openbare domein vinden wij minder passend.

Putten is een mooi dorp met een sterk agrarisch karakter. Boeren maken een belangrijk deel uit van onze samenleving. Putten ligt prachtig op de Veluwe, omringt door Natura 2000 gebieden, daar wringt de schoen. Na telefonische contacten hebben we besloten om als VVD Putten een ‘Toer de Boer’ te organiseren. We hebben twee bedrijven bezocht en zijn meer dan hartelijk ontvangen op een varkens- en een geitenbedrijf.

Twee boerderijen waar hard gewerkt wordt door ondernemers met visie, men wil ontwikkelen maar weet niet hoe. Regelgeving die knellend is, nog wordt aangepast of simpelweg nog niet bestaat. De ontstane problemen zijn er niet alleen voor de boeren, maar raken ons hele dorp. We hebben besproken wat de boeren willen, maar ook gevraagd wat wij als gemeente voor hen kunnen doen.

Naast een prettige middag hebben wij als de VVD fractie in Putten door de bedrijven te zien en met de ondernemers te spreken veel geleerd. Binnenkort vindt de tweede 'Toer de Boer' plaats. We bezoeken dan een veehouder en een kalvermesterij.

VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan gemeenteraadslid Anja ten Bolscher. Reageren? Stuur een email naar [email protected].

VVD Putten