​Uitnodiging vaccinatie voor jongeren

Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen in het voorjaar een uitnodiging thuisgestuurd voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Ook de meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen dit voorjaar een uitnodiging voor een HPV-vaccinatie. 

GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.

Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen in het najaar een uitnodiging voor de DTP/BMR vaccinaties.

Herhalingsoproep
Meisjes uit verschillende geboortejaren die nog geen HPV-vaccinatie gehad hebben, ontvangen in het voorjaar een herhalingsoproep om deze alsnog te halen.

Waar en wanneer
De vaccinaties zijn in Stroud, Brinkstraat 91 in Putten op woensdag 31 maart en donderdag 1 april 2021. Alle uitnodigingen gaan op afspraak. In de uitnodigingsbrief staat het tijdstip waarop de jongeren worden verwacht. In verband met de corona-maatregelen vraagt GGD Noord- en Oost-Gelderland om hier niet van af te wijken. In de uitnodiging staat wat te doen als het tijdstip echt niet uitkomt, bijvoorbeeld door ziekte.

Waarom ook alweer?
Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Met een vaccinatie beschermt men niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Vaccinatie gemist
Een kind onder de achttien jaar die een vaccinatie heeft gemist en die alsnog wil halen kan contact opnemen met GGD via www.ggdnog.nl.

Meer informatie
Kijk voor informatie over het coronavirus en vaccinaties op www.ggdnog.nl. De afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG is op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur bereikbaar voor vragen over vaccinaties van 4 tot 18 jarigen op telefoonnummer 088  44 341 00. Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties is te vinden op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen belangstellenden terecht bij www.icarejgz.nl.