Unieke jaarkalender voor jonge mantelzorgers in Putten en Ermelo

Vanuit de regionale inloop voor jonge mantelzorgers die Welzijn Putten en Welzijn Ermelo regelmatig houden is er een initiatief tot stand gekomen om aan alle jong geregistreerde mantelzorgers tot 18 jaar een unieke jaarkalender voor 2021 uit te reiken.

De kalender bestaat uit persoonlijke spreuken en tekeningen van jonge mantelzorgers en een divers aanbod van vouchers.

In een tijd waarin veel stil ligt en weinig meer kan, is het goed structuur te behouden. Zeker voor kinderen en jongere mensen waarbij het zorgen altijd doorgaat, met of zonder virus. Dan gaat het natuurlijk over jonge mantelzorgers die zorg en ondersteuning geven aan een naaste.

In samenwerking met jonge mantelzorgers hebben Welzijn Putten en Welzijn Ermelo een unieke jaarkalender ontwikkeld. De beide welzijnsorganisaties hopen met deze kalender jonge mantelzorgers de kans te geven om dit jaar een goede planning te maken met structuur en inzicht. Tevens spreken zij de hoop uit dat deze jongeren hun tijd zodanig kunnen indelen dat er ruimte vrij komt voor hun eigen ontspanning.

Door een intensieve samenwerking met plaatselijke ondernemers en organisaties is een divers aanbod van vouchers voor ontspannende activiteiten en heerlijke lekkernijen aan de kalender toegevoegd. Ook zijn er door de maanden heen tips en tricks te vinden om (thuis) ontspanning, creativiteit en beweging te bevorderen in het dagelijks leven. De vouchers zijn bedoeld om kinderen en jongeren die opgroeien met meer dan gewone zorg in hun thuissituatie een blijk van waardering te geven.

Het is belangrijk dat deze jonge mensen zich ervan bewust zijn dat ze ook goed voor zichzelf mogen en moeten zorgen en dat ze er niet alleen voor staan. Daarom staan er in de kalender telefoonnummers en contactpersonen voor hulp, advies of een luisterend oor. 

Een deel van de vouchers zijn een beperkte periode inwisselbaar, maar sommigen kunnen ook heel 2021 ingewisseld worden. De dank van Welzijn Putten en Welzijn Ermelo gaat uit naar Klimbos Ermelo, Limburgia Putten, Bostoren Schovenhorst Putten, Museum Het Pakhuis Ermelo, BRUNA Putten/Ermelo, De Parel Putten, De Schaapskooi Ermelo, JongPutten, JeugdPuntPutten, Jongerenwerk Ermelo, Interactie-Ermelo.