​Vaccineren zonder afspraak

Deze week kan iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen op de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Apeldoorn, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde en Zutphen. Het is van 08.00 tot 19.00 uur mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen.

De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad.

Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Vergeet niet om een identiteitsbewijs mee te nemen.

Eerst meer weten over vaccineren? Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kunnen mensen die daar behoefte aan hebben in gesprek gaan over vaccineren. Besluit u dat u gevaccineerd wilt worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden. Mensen die niet gevaccineerd willen worden, kunnen, na het gesprek, gewoon weer weggaan. Ook is het mogelijk er dan nog eerst over na te denken om later thuis een besluit te nemen. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Begeleiding bij prikangst
Op alle locaties zijn mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Geef bij binnenkomst aan dat u vaccineren niet heel prettig vindt. Ook kunt u liggend geprikt worden als u dat prettiger vindt. U mag ook iemand meenemen naar de afspraak.

Tweede vaccinatie
Als de eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet, dan wordt meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Deze vindt minimaal vier weken na de eerste prik plaats. De afspraak voor de tweede prik vindt in sommige gevallen op een andere locatie plaats in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland www.ggdnog.nl/corona/corona-vaccinaties/vaccinatielocaties.

Foto: Pexels