​Valpreventiecursus ‘In Balans’

Elke vier minuten belandt een 65-plusser in het ziekenhuis als gevolg van een val. Belangrijke oorzaken van het vallen, zijn de vermindering van de spierkracht en het evenwichtsgevoel. 

Hier is iets aan te doen

Fysiotherapie In Balans Putten en Fysiotherapie Putten houden daarom samen met Welzijn Putten de valpreventiecursus ‘In Balans’. Onder leiding van twee deskundige fysiotherapeuten krijgen belangstellenden gedurende twaalf weken allerlei oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht.

Tevens krijgen deelnemers een cursusboek waarin alle behandelde onderwerpen nog eens zijn na te lezen. Ook allerlei oefeningen die men thuis kan doen staan hierin duidelijk beschreven. Tijdens deze cursus wordt er niet geleerd hoe te vallen maar juist geoefend hoe dit te voorkomen.

De valpreventiecursus start op donderdag 6 oktober, er is plek voor maximaal vijftien deelnemers. De cursus wordt op dinsdagochtend en donderdagochtend in Stroud gegeven en begint om 9.45 uur. De kosten voor de cursus zijn 250.00 euro inclusief cursusboek en koffie/thee. In veel gevallen krijgen deelnemers vanuit hun verzekering een gedeelte of soms zelfs het hele bedrag vergoed, dit is afhankelijk van de eigen polis.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078. Voor specifieke vragen zal één van de begeleidende fysiotherapeuten terugbellen.