Valpreventiecursus ‘In Balans’ gaat weer van start

Elke vier minuten belandt een 65-plusser in het ziekenhuis als gevolg van een val. Belangrijke oorzaken van het vallen, zijn de vermindering van de spierkracht en het evenwichtsgevoel. Hier is iets aan te doen.

Fysiotherapie In Balans Putten en Fysiotherapie Putten houden daarom samen met Welzijn Putten de valpreventiecursus ‘In Balans’

Onder leiding van twee deskundige fysiotherapeuten krijgen deelnemers gedurende twaalf weken allerlei oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht. Cursisten krijgen een cursusboek waarin alle behandelde onderwerpen nog eens zijn na te lezen. Ook allerlei oefeningen die de cursisten thuis kunnen doen staan hierin duidelijk beschreven. Tijdens deze cursus wordt er niet geleerd hoe men moet vallen maar juist geoefend hoe dit te voorkomen.

De valpreventiecursus start op dinsdag 26 september, er is plek voor maximaal twaalf tot vijftien deelnemers. Tijdens de cursus worden deelnemers elke dinsdagochtend en donderdagochtend in Stroud verwacht om 9.45 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91.

De kosten voor de cursus zijn 250 euro en dat is inclusief cursusboek en koffie of thee. In veel gevallen krijgen cursisten vanuit hun verzekering een gedeelte of soms zelfs het hele bedrag vergoed, dit is afhankelijk van de polis.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via Welzijn Putten, telefoonnummer 0341-357078. Voor specifieke vragen kunnen deelnemers teruggebeld worden door één van de begeleidende fysiotherapeuten.