Van Dronkelaar ontvangt onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

​Burgemeester Lambooij overhandigde gisteren (maandag 20 juli) de Koninklijke onderscheiding aan Aart van Dronkelaar. 

'Al veertig jaar zet u zich in voor de Puttense samenleving'

Hij kreeg de decoratie voor lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld door zijn vrouw in het nieuwe onderkomen van biljartvereniging 2Brothers in de oude kantine van voetbalvereniging SDC.

Eerst sprak Lambooij het gezelschap toe. "De jaarlijkse decoraties staan jaarlijks net voor Koningsdag op de agenda. En daar schenken we als gemeente altijd goed aandacht aan. Dat vinden wij belangrijk. Dit jaar moest dat vanwege Corona allemaal anders. En dus staan we hier niet in april maar in juli. U bent hier niet met een smoesje naartoe gelokt en ik heb u al gefeliciteerd. Maar ik hecht er aan om dit toch nog persoonlijk te doen. Want deze onderscheiding is een teken van waardering voor uw nimmer aflatende inzet voor de Puttense samenleving. Vanaf 1980, veertig jaar dus, zet u zich al in voor onze samenleving. U begon als vrijwilliger bij Sportvereniging Putten afdeling zaalvoetbal en werd daar penningmeester. Tussen 1998 en 2002 hanteerde u ook de voorzittershamer”, aldus Lambooij.


Naast uw bestuurswerk was u ook coach en begeleider van diverse teams en jarenlang betrokken bij het organiseren van grote sportevenementen. Toen u daar aftrad nam u direct zitting als penningmeester van de toen opgerichte Stichting Zaalvoetbal Putten. Maar u deed meer. Van 2012 tot 2018 was u penningmeester en secretaris van Biljartvereniging 2Brothers. Als medeoprichter was u jarenlang de drijvende kracht bij de biljartclub. Gelet op de hoeveelheid jaren waarin u zich heeft ingezet voor de Puttense samenleving heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om u te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.”