Verschilmakers zetten zich in voor de samenleving

Zes 'Verschilmakers' zijn afgelopen vrijdag op pad geweest met een groep kinderen en hun ouders naar het Klimbos in Garderen. De verschilmakers zijn een groep jongeren rond de twintig jaar die zich in zetten voor de Puttense samenleving.

De Verschilmakers doen dit vrijwillig en vanuit hun eigen motivatie zetten zij projecten op

Deze projecten zijn bedoeld voor kinderen die bijvoorbeeld niet met vakantie kunnen of voor jonge statushouders. Ook kunnen korte klussen gedaan worden zoals iemand computerles geven of meedenken met een fundrais actie voor een zorginstelling. Iedere maand komt de groep samen in Stroud en bespreken ze wat er gedaan is en wie wat oppakt.

Op vrijdag 19 augustus gingen de Verschilmakers op pad met een groep kinderen naar het Klimbos. Nog voor de uitleg over het juiste gebruik van de klimgordel begon het al flink te regenen en helaas was dat niet de enige bui. Gelukkig hebben de kinderen daar niets van gemerkt, omdat zij goed beschut waren tegen de regen door een helm. Na een paar uur geklommen te hebben werd de weg overgestoken naar een restaurant. Aan een lange tafel met 28 mensen werd de middag afgesloten door het eten van pasta of patat met een ijsje toe.

De Verschilmakers kijken terug op een zeer geslaagde middag en hopelijk krijgt het een vervolg. Ook verschilmaker worden? Bel of app met Monique Steunenberg van Welzijn Putten via telefoonnummer 06 -8683 7099.