Vraag deze week nog de mantelzorgwaardering aan

Mantelzorgers die tussen september 2022 en september 2023 langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week onbetaald hulp geboden hebben, kunnen tot en met vrijdag 27 oktober, een mantelzorgwaardering aanvragen via de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl.

Mantelzorg is en blijft onbetaalbaar!

Deze mantelzorgwaardering is dan ook geen financiële vergoeding, maar een waardering vanuit de gemeente Putten. De waardering is dit jaar 100 euro, welke mantelzorgers op twee manieren kunnen ontvangen
  • Het bedrag wordt gestort op de bankrekening óf
  • Mantelzorgers krijgen het bedrag opgewaardeerd op hun WCP Spaarkaart. Mantelzorgers die voor het laatste kiezen krijgen, namens de deelnemende winkeliers, 10 euro extra.

Het saldo op de WCP Spaarkaart is te besteden bij ongeveer vijftig winkels in Putten. Nog geen WCP Spaarkaart? Neem dan even contact op met Welzijn Putten om een afspraak te maken voor het ophalen van een gratis pas. Net zoals vorig jaar kan iemand ook zijn of haar eigen mantelzorger opgeven voor de waardering. Daarnaast is er weer een speciale waardering voor jonge mantelzorgers (van 6 tot en met 17 jaar), waarbij de waardering is opgedeeld in een geldbedrag van 75 euro en een leuke activiteit. De waardering dient ieder jaar opnieuw aangevraagd te worden en er kan één waardering per mantelzorger worden uitgekeerd.

Aanvragen kan nog tot en met vrijdag 27 oktober 2023 door het formulier in te vullen op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl. Ondersteuning nodig bij het invullen? Bel dan met Putten voor Elkaar via telefoonnummer 0341-357078.