Vraag de mantelzorgwaardering aan of wordt lid van de Studiekring 50+ van Welzijn Putten

Welzijn Putten start in september weer met de meeste activiteiten en diensten. Uiteraard met aanpassingen vanwege de corona regels. 

Activiteiten Welzijn Putten

Deelnemers hebben persoonlijk bericht ontvangen over startdatum en over welke aanpassingen er zijn gedaan om corona besmetting tegen te gaan.

Mantelzorgwaardering 2020
De mantelzorgwaardering 2020 kan worden aangevraagd. De mantelzorgwaardering bestaat uit een bedrag van 100 euro dat de gemeente Putten schenkt aan mensen die in het afgelopen jaar gedurende ten minste drie maanden en minstens acht uur per week mantelzorg hebben verricht voor een inwoner van Putten. Het formulier en de voorwaarden zijn te vinden op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl. Mantelzorgers die niet in het bezit zijn van een computer of die het niet lukt om de aanvraag in te vullen kunnen hulp krijgen van het Platform Mantelzorg. Elke dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is het Platform Mantelzorg in Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten aanwezig om te helpen bij de aanvraag. De mantelzorgwaardering 2020 kan tot en met 30 oktober 2020 worden aangevraagd.

Studiekring 50+ zoekt nieuwe leden
Studiekring 50+ is er om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe kennis op te doen over allerhande onderwerpen. Ook voor belangstellenden die het de afgelopen tijd gemist hebben om sociale activiteiten te kunnen ondernemen zijn welkom bij de Studiekring 50+ in Stroud. Er is weer plek voor nieuwe leden die het leuk vinden om hun netwerk te vergroten en om het brein actief te houden. Zij komen twee keer per maand op donderdagmiddag bij elkaar. Meer informatie opvragen of opgeven voor deelname kan bij Jack van Zundert van de Bibliotheek Noordwest Veluwe (06-11326492) of bij Tanja van Driel van Welzijn Putten (0341-357078).

Beeldbellen
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die willen leren beeldbellen. Tijdens de lockdown was beeldbellen voor veel mensen een welkome afleiding. Dankzij beeldbellen konden ze bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen toch zien. Welzijn Putten wil graag in contact komen met mensen die niet kunnen beeldbellen maar dat wel graag willen leren om zich zo voor te bereiden op een volgende keer dat zij aan huis gekluisterd zullen zijn. Beeldbellen kan met een tablet of een smartphone en er zijn verschillende programma’s voor. De medewerkers van Welzijn Putten helpen om het programma van de eigen keuze te leren gebruiken. Leren beeldbellen? Neem dan contact op met Welzijn Putten. Bel 0341-357078 en vraag naar Simone.

Hobbyclub Welzijn Putten
Belangstellenden die graag creatief bezig willen zijn en andere mensen willen ontmoeten zijn welkom bij de hobbyclub van Welzijn Putten. Er is weer ruimte voor nieuwe leden. Iedere donderdagmorgen van 9.0 uur tot 11.30 uur komt de hobbyclub in Stroud bij elkaar om te tekenen, kleuren, handletteren of handwerken. Ontmoeting en gezelligheid staan centraal. Meedoen? Bel Welzijn Putten 0341-357078.

Vacaturebank voor vrijwilligersorganisaties
Op de website van Welzijn Putten is de vrijwilligersvacaturebank te vinden. Vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers kunnen daar hun vacatures plaatsen. De vrijwilligersvacaturebank is een dienst van Welzijn Putten en het is gratis. Kijk op www.welzijnputten.nl. Klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’ en daarna in de zwarte balk bovenaan op ‘Organisaties/ Plaats een vacature’. U ontvangt dan een e-mail en een eigen account voor uw vrijwilligersorganisatie. Hulp nodig? Bel 0341-357078.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren.

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. Wel vragen de medewerkers van Welzijn Putten om deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.