Vraag nu nog de Mantelzorgwaardering aan

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Activiteiten Welzijn Putten


Mantelzorgwaardering 2021
De Mantelzorgwaardering kan tot en met 29 oktober 2021 worden aangevraagd. Het formulier hiervoor is te vinden op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl. Hulp bij het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering kunnen mantelzorgers krijgen op elke donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten.

Jonge mantelzorgers boksend het jaar uit!
Sportcentrum Putten en Welzijn Putten nodigen jonge mantelzorgers vanaf 10 jaar oud uit om op 26 november en 3 december van 16.00 uur tot 17.30 uur te komen boksen. Boksen kan fitter, energieker, gezonder en blijer maken en het is ook gewoon erg leuk om een keer te doen. Na de training krijgen de tieners een consumptie en is er tijd om gezellig na te praten. Aanmelden of meer weten? Neem contact op met Lisanne van den Hee lvdhee@welzijnputten.nl.

Inschrijven voor workshop carrousel voor vrijwilligers
Op maandag 25 oktober 2021 is de workshop carrousel voor vrijwilligers in Stroud. Vrijwilligers uit Putten kunnen deelnemen aan verschillende workshops. Kijk op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl voor meer informatie over de inhoud van de workshops. De avond begint om 17.15 uur met een maaltijd en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan met het aanmeldformulier op website. Ga naar workshopcarrousel voor vrijwilligers en download het aanmeldformulier. Print het aanmeldformulier uit, vul het in en mail, breng of stuur het naar Welzijn Putten, receptie@welzijnputten.nl. Aanmelden is mogelijk tot 17 oktober. Voor mensen die niet met internet overweg kunnen is een inschrijfformulier op te halen bij de receptie in Stroud. Alle mensen die als vrijwilliger actief zijn in Putten mogen zich aanmelden. Deelname is gratis.

Studiekring 50+
Natuurlijk heeft een senior geen zin meer om weer een studie op te pakken, maar dit is ook niet de bedoeling van de Studiekring50+. Met elkaar bespreken de deelnemers hun belevenissen van de week. Een korte inleiding over wat er leeft in de maatschappij en in het dorp. Elke keer licht één persoon een onderwerp uit. De onderwerpen kunnen zeer divers zijn, zoa kan het gaan over een hobby, een land of een maatschappelijk onderwerp. Deelnemers mogen zelf hun onderwerpen uitwerken, maar het is geen must. Luisteren en meepraten kan ook. Elke tweede en vierde donderdag van de maand komt de Studiekring bij elkaar in Stroud. Interesse en een keer vrijblijvend komen kijken? Neem contact op met Tanja van Driel van Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.

Mandala tekenen
Woensdag 20 oktober wordt er weer gestart met Mandala tekenen. Het gaat om vijf middagen van 14.00 uur tot 16.00 uur en het is om de  veertien dagen. Tekenervaring is niet nodig. Meer weten? Bel naar coördinator Nympha Schouten via telefoonnummerr 06-4042 6431.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Voldoet een klus aan deze voorwaarden? Neem dan op werkdagen contact op met de receptie van Welzijn Putten tussen 8.30 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 0341-357078. Een klus kost 5.00 euro per keer plus de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

Financieel Café Putten
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn weer van harte welkom in het Financieel Café. Het café is geopend op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.