Vraag nu nog de mantelzorgwaardering aan

De Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse blijk van waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Iedereen die van september 2021 tot september 2022 langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week onbetaald hulp heeft geboden is mantelzorger. 

De gemeente Putten wil mantelzorgers graag bedanken voor wat ze doen of gedaan hebben

De mantelzorgwaardering is een waardering van de gemeente Putten ter waarde van 100 euro, welke mantelzorgers op twee manieren kunnen ontvangen. Het bedrag wordt gestort op de bankrekeningnummer óf krijg het bedrag direct opgewaardeerd op de WCP-Spaarkaart. Wanneer aanvragers kiezen voor het opwaarderen van de WCP-Spaarkaart doet de winkeliersvereniging Putten (WCP) er dit jaar 10 euro extra bovenop.

Mantelzorg is en blijft onbetaalbaar
De mantelzorgwaardering is geen financiële vergoeding, maar een waardering vanuit de gemeente Putten voor alle onbetaalde hulp die mantelzorgers bieden in het dorp. Er kan één waardering per mantelzorger worden uitgekeerd. Vraag nu nog de mantelzorgwaardering aan voor iemand anders of voor uzelf. De aanvraag moet elk jaar opnieuw gedaan worden.

Jonge mantelzorgers tot en met 17 jaar
Ook dit jaar is er een speciale waardering voor jonge mantelzorgers (leeftijd 6 tot en met 17 jaar), waarbij het compliment is opgedeeld in een geldbedrag van 75.00 euro en een leuke activiteit.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren onder de 25 jaar is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving of andere ondersteuningsbehoeften. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, regelen de zorg en hebben extra taken in het huishouden. Daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd meer zorgen dan leeftijdsgenoten. Ze missen mogelijk de zorg en aandacht voor zichzelf en ervaren een lagere kwaliteit van het leven dan leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie in het gezin.

Voorwaarden
Vraag de Mantelzorgzorgwaardering 2022 aan als: er mantelzorg is geleverd in de periode september 2021 tot september 2022, gedurende een periode van meer dan drie maanden en het werk meer dan 8 uur per week besloeg. Het ging om onbetaalde zorg en de zorgvrager woont in Putten.

Op tijd aanvragen
Vraag de mantelzorgwaardering uiterlijk vrijdag 28 oktober aan via de website van Welzijn Putten. Ondersteuning nodig? Dit kan elke donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Welzijn Putten.

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Putten, Brinkstraat 91 (Stroud) of bel 0341-357 078, mail [email protected] of bekijk de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl.