Vragen over de procedure rondom de ontwikkeling van Engweg 10

​Bij de VVD Putten zijn vragen gerezen over de aanvragen en procedures rondom het perceel met opstal en de ontwikkeling van een appartementencomplex aan de Engweg 10 te Putten.

De gemeenteraad heeft ingestemd met de bestemmingsplanwijziging van dit perceel voor de bouw van zestien appartementen.

“Op sociale media circuleerde berichtgeving dat de eerdere eigenaar van het huis op het perceel Engweg 10, nog voor de verkoop, ook een principeverzoek had ingediend bij wethouder Gerritsen voor de ontwikkeling van een appartementencomplex en daar een afwijzing op ontvangen”, legt Jorrit Heinen, raadslid VVD Putten, uit. “Door de berichtgeving op sociale media hebben wij contact opgenomen met de erven van de inmiddels overleden vorige eigenaar, mevrouw Knoppert.”

Heinen vervolgt: “Wat ons bevreemd is dat het college afwijzend heeft gereageerd op het principeverzoek van de eigenaar in 2018 en in 2019, nadat een ontwikkelaar (Bunte Vastgoed) eigenaar is geworden van het perceel en de opstal, wel bereid is mee te werken aan wijziging van het bestemmingsplan voor de realisatie van zestien appartementen.”

De VVD heeft via de griffier alle stukken uit dit dossier opgevraagd. “Wij hebben kunnen achterhalen dat er binnen een jaar anders werd besloten op hetzelfde verzoek. De teleurstelling over de gang van zaken is groot bij de familie. En dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zij voelen zich ook financieel gedupeerd door een misgelopen hogere opbrengst van het perceel en de opstallen.”

“Wij hebben enkele vragen hierover bij het college van burgemeester en wethouders ingediend en wachten de beantwoording af.”
Zo wil de VVD weten in welke proces of regelement is vastgelegd dat een verkennende vraag of principeverzoek al bindend afgewezen kan worden door een wethouder, zonder verkennend of adviserend onderzoek door ambtenaar, afdeling, externe partij of voor te leggen aan de gemeenteraad. Ook vraagt de VVD waarom het principeverzoek van de familie in 2018 niet behandeld is in de gemeenteraad. Terwijl dit wel is behandeld in 2019 toen een ontwikkelaar eigenaar werd van het perceel aan Engweg 10.

“Hoe is het mogelijk dat een particulier geen kans krijgt tot wijziging van een bestemmingsplan en vervolgens een vastgoedontwikkelaar met nagenoeg dezelfde plannen en met dezelfde architect dit wel binnen korte tijd en zonder al te veel wijzigingen in het oorspronkelijk plan voor elkaar krijgt”, vraagt Heinen ook nog aan het college. “Is het college het eens met de VVD Putten dat dit riekt naar willekeur en dat de familie hierdoor gedupeerd is.”

 

VVD Putten