Vrijwilliger worden? Fiets mee langs diverse locaties

Het Servicepunt Vrijwillige Inzet van Putten voor Elkaar houdt op maandag 3 april het initiatief Meedoen in Putten. Op deze dag maken belangstellenden kennis met meer organisaties waar ze als vrijwilliger aan de slag kunnen.

Meedoen in Putten op maandag 3 april

Op maandag 3 april tussen 10.00 uur en 14.00 uur fietsen deelnemers langs Putten voor Elkaar, Museumboerderij de Mariahoeve, het Lichtpunt Putten en Voedselbos Onder de Bomen. Als fietsen niet lukt, wordt er gekeken of vervangend vervoer mogelijk is. Belangstellenden worden welkom geheten met een hapje en een drankje. Er wordt kennis gemaakt met de organisaties en deelnemers krijgen informatie over de mogelijkheid om bij de deelnemende organisaties te starten als vrijwilliger.

Z-route
Het initiatief Meedoen in Putten komt vanuit de Z-route. De Z-route is onderdeel van de inburgering van statushouders. Dit zijn asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen. De inburgering van deze statushouders richt zich op taalontwikkeling door middel van taalklassen maar ook vrijwilligerswerk.

Meedoen?
Belangstellenden die mee willen doen op maandag 3 april kunnen zich aanmelden vóór woensdag 15 maart. Na de aanmelding ontvangen deelenemers meer informatie over de dag. Hoe meer organisaties zich aansluiten, hoe meer mogelijkheden er zijn voor inwoners om mee te doen. Dus organisaties die hierbij willen aansluiten zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met het Servicepunt Vrijwillige Inzet via emailadres vrijwilligers@welzijnputten.nl.