VVD Putten wil zorgen voor een bloeiende lokale economie

VVD Putten vindt het belangrijk dat ondernemers voldoende ruimte krijgen om aan de slag te kunnen en te blijven. 

Juist de lokale bedrijven hebben een moeilijke tijd achter de rug. 

"Met een gezamenlijke omzet van zo'n 1 miljard euro nemen onze ondernemers een belangrijke rol in. Voor banen bijvoorbeeld. Want een baan is zoveel meer dan een inkomen. Het is het gevoel dat je bijdraagt aan de samenleving en het zorgt voor contact met collega’s. Daarom willen wij dat iedereen in Putten mee kan doen. Laten we onze winkels en ondernemingen koesteren. Willen ze uitbreiden of nieuw bouwen? Laten we dat initiatief dan ook eens omarmen en kijken hoe we als gemeente het een en ander kunnen ondersteunen. Dat levert meer bedrijvigheid op waarmee er meer banen komen", vinden Jorrit Heinen en Anja ten Bolscher.

Waar ondernemers de ruimte krijgen
Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van Putten. "Om het goed te laten gaan met onze gemeente, moeten we onze lokale ondernemers koesteren."

"De coronacrisis is ook aan onze Puttense bedrijven en ondernemers niet voorbij gegaan. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. En hoewel de pandemie nu beheersbaar lijkt te zijn geworden en de coronacrisis voorbij is, moeten we de economie blijven stimuleren. Daarom willen wij ondernemers de komende periode blijven ondersteunen. Zo dragen we bij aan een bloeiende economie, banen voor onze inwoners en innovatieve technieken voor de toekomst."

▶ Door ondernemers de ruimte te geven en te zorgen voor minder regels, stimuleert de gemeente een gezonde lokale economie en meer banen. Soms heeft de gemeente geen invloed op de gestelde regels. In dat geval ondersteunt en adviseert de gemeente ondernemers hoe zij aan de regels kunnen voldoen.

▶ De gemeente geeft opdrachten zoveel mogelijk aan lokale ondernemers binnen de mogelijkheden van de wet.

▶ We richten bij de gemeente één loket in waar ondernemers terecht kunnen voor vragen en vergunningen. Ondernemers ondervinden veel hinder doordat aanspreekpunten bij de gemeente vaak wisselen, veel interim aanspreekpunten ed ed. Dat moet anders!

▶ We richten ook één loket in voor organisatoren en verenigingen die evenementen organiseren, zoals Koningsdag of een braderie. Er is sprake van een uitnodigend evenementenbeleid, waarbij het loket actief en oplossingsgericht meedenkt en waar je terecht kunt als er iets misgaat.

▶ Ondernemers krijgen van de gemeente maximaal één aanslag per jaar waarop alle lokale lasten staan vermeld.

▶ Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag.

▶ Tijdens het terrasseizoen maken we het uitbreiden van terrassen mogelijk. Voor kleine terrassen, tot 20 zitplaatsen, schaffen we de vergunningplicht af. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor afstemming met hun directe omgeving.

▶ Verlengen we de terrasvergunningen naar 12 maanden, met een openstelling tot 01.00 uur. Daarnaast streven we naar het zoveel mogelijk afschaffen van vergunningen en vervangen wij deze door algemene regels of een meldingsplicht.

Putten blijft goed, wordt beter! Stem 16 maart op een dorpsgenoot van de VVD
 
 

VVD Putten