Wat doet Humanitas Noord-Veluwe voor hun vrijwilligers?

Voor de vrijwilligers van Humanitas Noord-Veluwe werd vorige week een bijeenkomst gehouden in Harderwijk. Deze bijeenkomst had als doel om elkaar te ontmoeten, plannen van het bestuur te bespreken en er waren twee sprekers uitgenodigd.

Het bestuur heeft zich voorgesteld en Humanitas Noord Veluwe is dankbaar dat er twee nieuwe leden zijn toegevoegd aan het bestuur

Zij hebben als speerpunt het beheren van legaten en het verbeteren van de pr en communicatie. Inmiddels zijn er mooie acties uit het legaat betaald. Zo zijn er bijvoorbeeld vijftien gezinnen voor het eerst van hun leven met vakantie geweest, deelnemers van de voedselbank hebben een etentje gekregen en er is bijgedragen aan een chalet dat is aangekocht door de diaconie in Nijkerk. Het besteden van deze legaten zijn extra en staan los van de gemeentelijke subsidies voor de reguliere Humanitas activiteiten.

De sprekers hadden boeiende onderwerpen. Mevrouw Weslie Pol gaf een inspirerende presentatie over motiverende gespreksvoering. Zij gaf een mooie uitleg over dit onderwerp en zette de aanwezigen aan het werk door met elkaar te oefenen. De vrijwilligers waren erg enthousiast over haar presentatie en ontdekten mogelijkheden om deze kennis toe te passen in hun vrijwilligerswerk bij Humanitas.

De heer Peter Dek sprak tijdens de bijeenkomst over de toekomst en de steeds snellere technologische veranderingen in onze maatschappij. Maar de mens is (gelukkig) nog steeds leidend. Hij benadrukte dat vrijwilligers steeds meer richting eigenaarschap en zelfstandigheid gaan. De rol van het bestuur zal meer en meer uit het faciliteren van de vrijwilligers van thuisadministratie en het financieel cafe bestaan. Ook jongeren willen zich inzetten voor vrijwilligerswerk. Zij zien zelfontwikkeling en ruimte om nieuwe vaardigheden te leren als een pluspunt.

Deze bijeenkomst was een waardevol moment voor de vrijwilligers van Humanitas regio Noord-Veluwe. Het bood hen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen voor hun werkzaamheden. Humanitas Noord-Veluwe is vastbesloten om hun vrijwilligers optimaal te ondersteunen en ervoor te zorgen dat zij met voldoening hun belangrijke werk kunnen blijven verrichten.

Vereniging Humanitas Noord-Veluwe is actief in Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Mensen die hulp zoeken of mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger zijn van harte welkom bij Humanitas. Kijk voor meer informatie op de website www.humanitas.nl/noord-veluwe.

Het bestuur van Humanitas Noord-Veluwe bestaat uit Michel Vonk, Rob Breet, Aad van ’t Hof, Henk de Vries, Cees Hordijk en Andrea Brouwer