Welzijn Putten is weer met enkele activiteiten gestart

Welzijn Putten is weer met enkele activiteiten gestart. Nog geen deelnemer, vragen of interesse? Neem dan contact op via Wegwijs in Welzijn. Dat kan via het formulier op de website of bel naar 0341-357078.

Activiteiten Welzijn Putten

Klussendienst van Welzijn Putten
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen en niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Voldoet een klus aan deze voorwaarden? Neem dan op werkdagen contact op met de receptie van Welzijn Putten tussen 8.30 uur en 12.00 uur via nummer 0341-357078. Een klus kost 5 euro per keer en daar komen de materiaalkosten nog bij. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak. Daarnaast is er plaats voor een nieuwe vrijwilliger bij deze leuke dienst. Interesse? Stuur een e-mail naar [email protected]

Netwerkcoaching aangeboden
Alle mensen kunnen de steun van bekenden en vrienden goed gebruiken. Gezelschap, praktische hulp en emotionele steun van de mensen om je heen is erg belangrijk. Maar door allerlei oorzaken kan iemands vriendenkring inkrimpen. Bijvoorbeeld door mantelzorg, ouderdom, verlies, ziekte of handicap. Het is dan zaak om daar iets aan te doen. Maar wat? Voor mensen die het lastig vinden om nieuwe vrienden en kennissen te vinden is er de netwerkcoach. Een netwerkcoach helpt iemand om zijn of haar sociale netwerk te vergroten. Met hulp van de coach doorloopt de klant een traject dat een groter netwerk oplevert. Welzijn Putten start met het aanbieden van netwerkcoaching en is op zoek naar mensen die hun netwerk willen uitbreiden en die daarbij graag geholpen worden door een coach. De dienst wordt gratis aangeboden door Welzijn Putten. Meer weten of aanmelden? Bel 0431-357078 en vraag naar Tanja of Simone. Aanmelden per e-mail kan ook via [email protected].

Wandelclub
De wandelclub van Welzijn Putten is een gezellige groep die eens in de twee weken (op de vrijdagmorgen van de oneven weken) een wandeltocht maakt. Op 23 juli is de ckub weer van start gegaan. Om 9.00 uur wordt er, met een kopje koffie, verzameld in de foyer van Stroud. Van 9.00 uur tot ongeveer 11.00 uur wordt een mooie wandeling gemaakt. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze gezellige activiteit. Doorgang van de wandeling is weersafhankelijk. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.

Vervoer
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op de bus van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Bel voor meer informatie of een abonnement op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Financieel Café Putten weer volledig open
Het Financieel Café in Stroud werkt vanaf 6 juli weer zoals voor de coronamaatregelen. Dat betekent op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 uur tot 12.00 uur op afspraak. Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, zijn weer van harte welkom in het Financieel Café. Schroom niet om binnen te lopen of Stimenz te bellen voor een afspraak via telefoonnummer 088-7846464.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, toiletverhogers enzovoort zijn te leen via Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Lukt het niet om tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Dan kunnen belangstellenden heel gemakkelijk zelf een bestelling doen. De Medipoint hulpmiddelen worden dan ook nog eens thuisbezorgd. Geef een bestelling telefonisch door aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of bestel via de website www.medipoint.nl. Klik op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Wegwijs in Welzijn
Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.