​Welzijn Putten zoekt begeleiders voor vluchtelingen

Welzijn Putten is dringend op zoek naar maatschappelijk vrijwilligers. In de komende maanden komen er meerdere asielzoekers naar Putten, waar nog geen vrijwilliger voor beschikbaar is.

Wie helpt een gezin of persoon bij de verhuizing vanuit het asielzoekerscentrum naar Putten?

Ook bieden de vrijwilligers steun bij het opbouwen van een leven in ons dorp. Concreet betekent dat helpen bij het uitzoeken van meubels, het uitkiezen van een school en meegaan naar bijvoorbeeld afspraken met de gemeente. De inzet van de maatschappelijk vrijwilligers draagt bij aan het ‘thuisgevoel’ in Putten en het inburgeren.

Tijdsbesteding
Gemiddeld vraagt dit een dagdeel per week. In een periode van zes maanden wordt het contact afgebouwd naar zelfstandigheid van de asielzoekers.

Begeleiding
De vrijwilligers staan er niet alleen voor. Tijdens het hele proces worden zij ondersteund door de coördinator van Welzijn Putten. Ook zijn er trainingsmogelijkheden zodat belangstellenden de taak goed aan kunnen.

Meer informatie en/of aanmelden kan bij Janne-Marie Everts via telefoonnummer 0341 - 357078 of stuur een mail naar [email protected]. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl.