Welzijn Putten zoekt vrijwilligers die statushouders willen begeleiden

'Het zal je maar gebeuren dat je niet meer veilig bent in het land waar je geboren bent en waar je leven zich afspeelt, en dat je moet vluchten…' Welzijn Putten zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met mensen die dit is overkomen. En die graag iets voor deze mensen willen betekenen.

Welzijn Putten zoekt mensen die zich vrijwillig in willen zetten als Maatschappelijk Vrijwilliger voor statushouders.

Het gaat hierbij om het ondersteunen van een gezin of een persoon vanaf het moment van plaatsing in Putten. Deze ondersteuning wordt geboden totdat ze zich zelf staande kunnen houden en kunnen meedoen met onze samenleving. Een variatie aan werkzaamheden komt langs in dit leuke werk. Van bijvoorbeeld het op zoek gaan naar meubels tot het samen uitkiezen van de juiste school.

In de eerste weken vraagt het meer tijd. De vrijwilliger gaat mee naar gesprekken met de gemeente en wordt een vertrouwd gezicht voor de statushouder. Na verloop van tijd kan de vrijwilliger meer afstand nemen en zich zelfs op afroep inzetten voor het gezin.

De vrijwilliger wordt ondersteund door de coördinator van Welzijn Putten en er wordt scholing aangeboden. Zo komen de vrijwillgers goed beslagen ten ijs en kunnen ze hun taken goed uitvoeren. De werkzaamheden zullen medio 2021 starten, maar dit gebeurt natuurlijk wel in overleg met de vrijwilliger.

Interesse of een kennismaken? Mail dan naar Monique Steunenberg. Haar mailadres is [email protected]  of bel naar de receptie van Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357 078 voor het maken van een afspraak.