Acht verenigingen uit Putten gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie

Acht verenigingen uit Putten gaan vanaf zaterdag 19 november loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen.

Juist nu kunnen de verenigingen wel wat extra steun gebruiken

Extra steun is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje ook een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3.00 euro gaat tachtig procent, dit is 2.40 euro, direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10.

Dit jaar doen Sportvereniging Rood-Wit 58, judostichting Nijkerk eo, Zwem- en Poloclub Triton-Putten, Gymnastiekvereniging Orion, Tennisvereniging Putten-het Laakhuisje, Korfbalvereniging De Meeuwen, SDC Putten en de Puttense Volleybalvereniging O.M.S. mee.

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1000 euro en 15000 euro op. Meedoen kan nog. Kijk voor meer informatie op de website www.clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.