​Bosbad Putten verlengt de zomer met een maand

De buitenbaden van Subtropisch Bosbad Putten blijven ook in de maand september geopend. Dit betekent dat gasten tot en met 30 september, tot zonsondergang, gebruik kunnen maken van alle binnen- en buitenbaden.

In het verleden sloot Bosbad Putten de buitenbaden altijd in de eerste week van september.

“Omdat de zwemlessen weer beginnen, is het wedstrijdbad in september wel beperkt te gebruiken voor recreatieve zwemmers”, vertelt manager Dick Eijlander. “Maar het subtropische bad en de wildwaterbaan bieden ruimte genoeg voor zwemplezier binnen.”

Net als de afgelopen maanden zijn tickets voor recreatief zwemmen alleen via de webshop verkrijgbaar. Alleen zo kan het zwembad het aantal bezoekers beheersen en voldoen aan de richtlijnen. Ook het zogenaamde ‘strandmodel’ blijft tot en met 30 september gelden: bezoekers wordt gevraagd thuis alvast badkleding aan te doen. Bij vertrek kan men wel gebruik maken van omkleedfaciliteiten.

Meer ruimte voor baanzwemmen
Per begin september worden ook de mogelijkheden voor baanzwemmen verruimd. Door de coronamaatregelen was er alleen in de ochtend tussen 7.00 uur en 9.00 uur gelegenheid om baantjes te trekken. Inmiddels kan dat ook weer op de vertrouwde dinsdagmiddag van 12.00 uur tot 15.00 uur. Baantjeszwemmers kunnen daarvoor een kaartje kopen bij de kassa voor de bekende prijs van 4.70 euro.

Ook op de avonden van maandag tot en met donderdag kunnen zwemmers naar hartenlust hun meters maken. Van 20.00 uur tot 22.00 uur is het wedstrijdbad beschikbaar. Gasten moeten wel online een avondkaart (6.00 euro) kopen, maar mogen dan voor en na het baantjes trekken gebruik maken van alle andere baden én de nieuwe wildwaterbaan. De bekende zwemdisco’s worden nog niet georganiseerd, omdat dit binnen de veiligheidsmaateregelen niet goed mogelijk is. “En veiligheid staat voorop bij alle beslissingen die we nemen”, aldus Eijlander.

Herfst en winter
In de maand september treft Bosbad Putten maatregelen om gasten ook in de herfst en winter optimaal te kunnen bedienen. Direct naast het subtropische- en wedstrijdbad worden verwarmde en geïsoleerde accommodaties geplaatst. Hier is ruimte voor omkleden en worden kluisjes neergezet. Ook komen er extra zitplekken om tussen het zwemmen door even plaats te nemen. “Die ruimte hebben we nodig om binnen de afstandsmaatregelen iedereen veilig zwemplezier te garanderen”, besluit Dick Eijlander. “Zeker met de nieuwe wildwaterbaan, die het hele jaar door geopend is, hebben we alle zwemmers enorm veel te bieden.”