​Bosbad Putten verwelkomt 100.000ste bezoeker in 2021

Niets vermoedend stond de familie Waltman uit Pijnacker, op vakantie in Putten, te wachten in de rij van subtropisch Bosbad Putten. Het gezin had online kaarten gereserveerd voor een gezellig dagje zwemmen met zoons Björn (8) en Tim (11). Bij het scannen van de tickets werd de familie opeens verrast door receptioniste Coby Duits: ‘U bent de 100.000ste bezoeker in 2021!’.

Bosbad-manager Dick Eijlander maakte vervolgens van hun dagje uit een compleet feest.

Hij overhandigde eerst een mooie bos bloemen en bood vervolgens een geheel verzorgd dagje zwemmen aan. Inclusief een hapje eten, aangeboden door badrestaurant De Boskamer. “Onze oudste zoon Tim is een echte waterrat en wilde dolgraag zwemmen”, vertelt moeder Eline Waltman. “Een kennis raadde Bosbad Putten aan omdat het een heerlijk en mooi zwembad is.”

Bosbad Putten bewijst met de 100.000ste bezoeker opnieuw een grote trekpleister te zijn op de Veluwe. De fonkelnieuwe wildwaterbaan, drie binnenbaden, diverse glijbanen en een groot buitenbad garanderen een dag vol speelplezier en waterpret. Daarbij is Bosbad Putten één van de duurzaamste zwemcomplexen van Nederland. Een warmtepomp zorgt er voor dat Bosbad Putten geen gas verbruikt.

Door de coronaperiode moeten zwemgasten wel vooraf een entreebewijs reserveren en zijn er minder tickets beschikbaar dan voorheen. “Door tijdsblokken te creëren op de verschillende dagen, kunnen we optimaal gebruik maken van het maximale aantal bezoekers. Zo hebben we in de zomermaanden juli en augustus toch zo`n 30.000 bezoekers per maand ontvangen”, aldus Dick Eijlander. Hij erkent dat de bezoekersaantallen van voor de coronapandemie nu niet reëel zijn. “We zijn sinds het begin van de corona-uitbraak zo`n 200.000 bezoekers misgelopen, maar dat wil niet zeggen dat we stilzitten. We blijven ons complex ontwikkelen om van Bosbad Putten eén van de mooiste en duurzaamste zwembaden van Nederland te maken. Corona of niet, wij gaan door.”