Dindoa pakt punten in derby tegen De Meeuwen (wedstrijdverslag)

Er stonden zaterdag 22 oktober drie mooie derby’s op het programma tegen De Meeuwen uit Putten. Dindoa A1 ging als eerste van start, maar moest helaas haar meerdere erkennen in De Meeuwen A1 en verloor met 16-21. Vervolgens waren het Dindoa 2 en De Meeuwen 2 die de punten deelden in een spannende wedstrijd: 14-14.

Het publiek langs de lijn maakte zich op voor de apotheose van de middag: de strijd om de vierde plek in de poule tussen de eerste teams van beide clubs

Dindoa begon met een kleine wijziging ten opzichte van de vorige weken aan de wedstrijd: Jonathan van der Beek verving Mark Bronkhorst. Hij werd gecompleteerd door Bjarne Sinneker, Daphne van den Berg en Aniek Odding in het eerste verdedigingsvak van Dindoa. De zware taak aan Bjarne Sinneker om schutter Jarin Bruinekreeft van het scoren te houden. Bruinekreeft zette echter direct de toon door middels een vrije bal de 0-1 op het scorebord te zetten. Het eerste aanvalsvak werd ditmaal gevormd door Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Marinda Vliek en zette daar, met eveneens een vrije bal uit handen van Saskia Lieman, direct de 1-1 tegenover.

De beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en gingen stevige duels aan. Dit resulteerde erin dat het arbitrale duo in de beginfase vaak genoodzaakt was om naar de strafworpstip wijzen. Hierdoor werden de eerste vier van de zes doelpunten uit standaardsituaties gescoord en hielden de ploegen elkaar in evenwicht: 3-3. Dindoa nam na deze gelijke stand continu het initiatief, maar wist niet echt lost te komen van De Meeuwen. Dankzij doelpunten van Aniek Odding, Daphne van den Berg en Saskia Lieman liep Dindoa uit naar 7-4, maar De Meeuwen wist terug te komen tot 7-7. Er werden nog steeds harde duels uitgevochten en de scheidsrechters riepen meermaals een aantal spelers tot de orde. Dindoa schakelde aan het einde van de eerste helft een tandje bij. Daar waar De Meeuwen nog slechts één keer scoorde, wisten Roy van Boven, tweemaal, Daphne van den Berg en Bjarne Sinneker de korf te vinden. Om die reden kon Dindoa gaan rusten met een voorsprong van vier punten: 12-8.

De tweede helft bouwde Dindoa haar voorsprong uit naar zes doelpunten dankzij treffers van Lars van der Velde en wederom Roy van Boven. De Meeuwen wist in het eerste deel van de tweede helft de korf moeilijk te vinden en bracht een aantal wissels om het tij te keren. Dit sorteerde zeker effect, want zij kwamen driemaal tot scoren, maar ook Dindoa wist veelvuldig de korf te vinden. Er werden veel rebounds gewonnen waardoor men kon blijven herhalen en bijna alle spelers tot scoren konden komen. De doelpunten werden door eenieder luid gevierd en men voelde dat een overwinning in de lucht hing. Halverwege de tweede helft had Dindoa een gat geslagen van 11 doelpunten: 22-11. Hugo van Woudenberg besloot om ook Mark Bronkhorst en Karianne van der Velde in te brengen en mee te laten genieten van deze sterke wedstrijd. Het einde van de tweede helft was voor De Meeuwen: met zeven doelpunten wisten ze de eindstand iets draaglijker te maken: de wedstrijd eindigde in een 24-18 overwinning voor Dindoa.

De veldcompetitie is nu precies op de helft en met acht punten staat Dindoa momenteel op een vierde plek in de overgangsklasse. Deze plek geeft recht op een plekje in de hoofdklasse volgend jaar. Volgende week reist Dindoa af naar Den Haag om te spelen tegen Die Haghe. Dindoa 2 wacht een zware wedstrijd tegen de koploper en ook Dindoa 1 zal aan de bak moeten tegen de runner-up.

Doelpunten: Bjarne Sinneker 6, Daphne van den Berg 6, Roy van Boven 5, Lars van der Velde 3, Saskia Lieman 2, Aniek Odding 1, Jonathan van der Beek 1.
Tekst: Daniek van de Kamp