Eenvoudige overwinning voor Dindoa in Veluwse derby (wedstrijdverslag)

Er stonden twee mooie wedstrijden gepland deze zaterdag op de Zanderij. Dindoa 1 en 2 speelden tegen De Meeuwen 1 en 2. Wedstrijden die normaal gesproken altijd wedstrijden op zich zijn, ongeacht de stand in de competitie.

Deze zaterdag werd echter overschaduwd door het plotselinge overlijden van de ouder van een van de selectiespelers van Meeuwen. Beide wedstrijden werden daarom voorafgegaan door een minuut stilte

Het vele publiek vanuit Putten en Ermelo zagen de beide tweede teams de punten verdelen in een wedstrijd die in 12-12 eindigde. Vastbesloten om het tegenvallende resultaat van vorige week recht te zetten begon Dindoa in dezelfde opstelling als de week ervoor. In de eerste aanval stonden Saskia Lieman, Marinda Vliek, Lars van der Velde en Boaz Poppe, waarbij deze laatste in de eerste aanval direct de 1-0 voor zijn rekening nam.

Na een vlot tegendoelpunt mochten Alain ter Horst, Nina de Romph, Aniek Odding en Bjarne Sinneker proberen de stand weer om te buigen in het voordeel van Dindoa. Dit ging vrij makkelijk door twee doelpunten van Alain. De ploeg van Hugo van Woudenberg wist eenvoudig uit te lopen tot 6-2 waarna de coach van De Meeuwen probeerde door een time-out de flow van Dindoa te doorbreken.

Dit had niet het gewenste effect want Dindoa bleef makkelijk scoren en De Meeuwen had moeite om bij te blijven. Nina de Romph werd bij een wat onhandige actie van één van de Puttense heren onderuit gelopen en werd tijdelijk vervangen door Femke ten Hove. Dindoa wist in het aanvalsvak eenvoudig te herhalen en de beste schutters van de middag goed vrij te spelen. Met name Alain ter Horst wist in de eerste helft de korf makkelijk te vinden en had bij de rust de teller al op zeven staan. Maar ook Boaz Poppe liet met vier punten in de eerste helft zien dat hij zijn draai in het team begint te vinden. De andere spelers lieten zich ook niet onbetuigd en zo konden de Ermeloërs met een comfortabele 14-8 de kleedkamer opzoeken.

Na de rust begon Dindoa wat moeizamer. Kennelijk had Hugo van Woudenberg in de rust nog niet alles gezegd wat hij wilde zeggen, want pas na zijn time-out in de tweede helft kregen de spelers de smaak weer te pakken. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd en in deze fase kwam de ploeg uit Putten er niet aan te pas. Bij een 21-11 voorsprong en met de bal op de stip voor Dindoa, probeerde De Meeuwen met een time-out te voorkomen dat de bal raak zou gaan. Dat mislukte maar het zorgde wel voor een korte opleving aan de zijde van De Meeuwen, dat in korte tijd van 22-11 naar 22-15 terugkwam. De wedstrijd was echter al te ver gevorderd om hiermee nog een echt gevaar te kunnen vormen.

In de laatste minuten kregen Joost van de Beek en A-junior Marieke van den End nog speelminuten. Met een mooie 24-17 op het scorebord werd de wedstrijd afgesloten en kon Dindoa terugkijken op een goede wedstrijd. Dat zal de ploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van volgende week zaterdag tegen SKF uit Veenendaal waar de uitwedstrijd in een gelijkspel eindigde. De wedstrijd begint om 15.30 uur op de Zanderij en wordt voorafgegaan door de wedstrijd van het tweede tegen Antilopen 2. We hopen dan hetzelfde enthousiaste publiek als deze zaterdag te mogen verwelkomen.

Doelpunten: Alain ter Horst 9, Boaz Poppe 5, Bjarne Sinneker 3, Aniek Odding 2, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 2, Nina de Romph 1.