Geweldige resultaten voor Jazzdans Orion tijdens NK

Het Nederlands Kampioenschap Jazzdans werd afgelopen zaterdag gehouden in Ahoy Rotterdam. Jazzdans Orion was daar ruim vertegenwoordigd.

Maar liefst zeven selectiegroepen hadden zich hiervoor weten te plaatsen

In de vroege morgen vertrokken twee bussen volgeladen met 97 dansers en een heleboel supporters richting Ahoy, op weg naar een hele spannende wedstrijddag. 

De C t/m 13 jaar, C t/m 16 jaar, C 20 jaar en ouder, B t/m 13 jaar, B 20 jaar en ouder, A t/m 16 jaar en A 20 jaar en ouder hebben de afgelopen maanden keihard getraind in voorbereiding op dit moment. Mede dankzij de geweldige steun van de meegereisde supporters wisten alle groepen een grandioos optreden neer te zetten. 

Met heel veel trots kunnen zij dan ook melden dat zij sinds zaterdag twee bondskampioenen in hun midden hebben! De C tot en met 13 jaar onder leiding van Mariska van Beveren en de B tot en met 13 jaar onder leiding van Anne-Will van den Brink wisten alle tegenstanders achter zich te laten. Beide groepen hebben de jury omvergeblazen met hun enthousiaste optredens. Zij mogen zich allebei een jaar lang bondskampioen noemen, een prestatie om heel trots op te zijn. 

De C tot en met 16 jaar onder leiding van Manouk van Beek heeft Ahoy enorm laten genieten van hun energieke en knallende dans. In deze categorie met veel concurrentie hebben zij een enorm knappe vierde plaats behaald. Het stralende optreden van de C 20 jaar en ouder onder leiding van Demi Hijwegen viel duidelijk bij de jury in de smaak. Zij hebben hiermee een geweldige tweede prijs in hun categorie binnen weten te slepen. De B 20 jaar en ouder onder leiding van Anne de Roos heeft de zaal op een adembenemend optreden getrakteerd. De jury heeft deze groep beloond met een fantastische tweede prijs waar zij enorm trots op mogen zijn. De meiden van de A tot en met 16 jaar onder leiding van Demi Hijwegen hebben een schitterende dans aan de jury laten zien. Dankzij dit geweldige optreden mochten zij een hele mooie derde prijs ophalen. De A 20 jaar en ouder onder leiding van Floor de Roos en Anne-Will van den Brink wist de hele zaal stil te krijgen met hun indrukwekkende optreden. Deze groep mag zichzelf een jaar lang tweede van Nederland noemen: een ongelooflijk knappe prestatie in deze moeilijke categorie.

Jazzdans Orion kan na dit geslaagde NK vol trots terugkijken op een zeer succesvol dansseizoen. Aankomende zaterdag 1 juli staat de afsluiting van dit dansseizoen op het programma met de einddemo ‘Foute Party’ in sporthal De Putter Eng in Putten. Alle groepen van Jazzdans Orion mogen hier nog eenmaal hun wedstrijddans én een foute demodans aan publiek laten zien. Iedereen is welkom om deze dansen te komen bewonderen.