​JongPutten wint de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

JongPutten heeft de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat gewonnen. De initiatiefnemers gaan aan de slag om Pleintje in de gemeente Putten op te zetten. Dit wordt mogelijk door de hoofdprijs 20.000 euro.

De jury: “Dit plan sluit aan bij ontwikkelingen als e-sports en gamification. Dit is het spelen van de toekomst.”

Kinderen spelen steeds minder buiten, hierdoor bewegen ze minder en worden minder sociale verbindingen gelegd tussen kinderen. JongPutten en Pleintje hebben daar iets op bedacht. Het online platform 'Pleintje'. Dit plan speelt letterlijk in op de belevingswereld van een kind met een vernieuwd spelaanbod. Het is een combinatie van digitaal en fysiek spelen.

Sportunity, JOGG Putten, JongPutten, Brothock & Vigeans, Bronsport en Speelplan willen kinderen uitdagen buiten op een vernieuwde wijze op avontuur te gaan, te bewegen en hun fantasie te gebruiken. Pleintje is een online platform waar kinderen zowel op het fysieke pleintje in de wijk, als op hun eigen digitale plein in de app elkaar kunnen ontmoeten. Het project start in Putten en er wordt gezocht naar nog twee gemeenten die willen aansluiten.