Orion voor jong en oud

Het begint al bijna traditie te worden: het evenement ‘Orion voor jong en oud’. Een mooie samenwerking tussen De Schauw (Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe), kinder- en tienerkoor ‘de Jonge Luitjes’, Kindcentrum Putten en Gymnastiekvereniging Orion. 

Een evenement waarbij plezier in en genieten van sporten en zingen centraal staat 

In alle vroegte werd er door Kindcentrum Putten en G.V. Orion een Nijntje Pleintje opgezet. Een pleintje waarbij tien activiteiten klaar stonden voor de jongste bewegers uit ons dorp (peuters en kleuters). Ondanks het warme weer werd er fanatiek bewogen en waren er vooral veel blije gezichtjes te zien. Elk kind kon een spaarkaart vol sparen om zo met een mooi cadeautje en een gezonde portie beweging weer naar huis te gaan. 

Ook werden er door G.V. Orion verschillende demonstraties verzorgd. In plaats van in de sporthal, werden deze nu in de buitenlucht opgevoerd. De dag werd afgetrapt door maar liefst zeven jazzdansgroepen. Alle groepen, van recreatie tot selectie, lieten hun dans zien op het grasveldje naast de Schauw. Onder toeziend oog van vele toeschouwers, waaronder ook veel bewoners van de Schauw, lieten zij hun danskunsten zien.

Daarna was het de beurt aan de discipline turnen. Ook zij verzorgden meerdere demonstraties met verschillende selectiegroepen. De elegante demonstraties van de dames en het entertainment van de heren (zij kwamen zelfs met een echte A-team auto het demoveld op) konden rekenen op een groot applaus van het aanwezige publiek. 

Als laatste was het de beurt aan de debutant van het evenement: kinder- en tienerkoor ‘de Jonge Luitjes’. Een grote groep enthousiaste kinderen zongen samen met hun juffen verschillende liedjes en dansten daarbij lekker mee. Zij brachten hun enthousiasme over op het publiek dat hier en daar vrolijk meezong en danste. 

De dag werd afgesloten met een grote verloting. Verschillende lokale ondernemers hadden hiervoor een mooi prijzenpakket voor ter beschikking gesteld. De organisatie van 'Orion voor jong en oud' kijkt terug op een prachtige zonnige dag, met mooie samenwerkingen en een heel enthousiast publiek. "Op naar volgend jaar!"