Putten Power Run betrekt centrum bij het evenement

De Putten Power Run komt er weer aan en wordt gehouden op vrijdag 19 mei. De bestuursleden van de Putten Power Run hebben een volledig nieuw parcours uitgezet, waarbij het centrum van Putten meer centraal komt te staan. Ook keert de kidsrun terug bij het hardloopevenement.

Grote veranderingen voor de Putten Power Run

“Vorig jaar hadden we onze jubileumeditie met de start op het Fontanusplein. Zoals elk jaar hebben we de editie geëvalueerd en ook eens naar de loopevenementen in de omliggende dorpen gekeken. We kwamen tot de conclusie dat we het winkelcentrum van Putten meer bij ons evenement wilden betrekken en iets voor kinderen doen. Ook de bedrijvenrun komt weer terug”, vertelt bestuurslid Bert Doppenberg.

Bestuurslid Berry Simon vult aan: “We laten de kidsrun dus weer terugkomen, waarbij kinderen van 4 tot en met 7 jaar een afstand van 650 meter kunnen afleggen en voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar wordt er een kidsrun gehouden over een afstand van 2.5 kilometer. We hebben een rondje van 2.5 kilometer uitgezet en de lopers van de 5 kilometer lopen het rondje twee keer en de lopers voor de 10 kilometer doen hetzelfde rondje vier keer. De start is op het Kerkplein en het parcours gaat door het centrum. Op die manier zien toeschouwers van de Putten Power Run de lopers regelmatig voorbijkomen en zal het centrum levendiger worden. Als de lopers bij De Dikke Deur langskomen zal daar een gezellige sfeer zijn met muziek en publiek. Dat is leuk voor de lopers, maar ook voor de horeca en de winkels in Putten. Lopers worden meer gezien en aangemoedigd. We gaan zorgen voor reuring in het dorp.”

Bert Doppenberg geeft aan: “In Putten is steeds minder te beleven. Veel inwoners wijken uit naar de omliggende dorpen, omdat daar meer te doen is. Daar willen we met de Putten Power Run verandering in brengen. Bij de Dikke Deur is er dus muziek te horen en bij de Hertogh zal een DJ draaien van 19.00 uur tot 22.00 uur. We hopen op een fantastische dag voor ons centrum en de inwoners.”

Doppenberg vervolgt: “We hebben onze plannen voorgelegd aan de gemeente en zij werken hier graag aan mee. Ook Actief Putten is betrokken bij de organisatie van de kidsrun en zal alle kinderen via de basisscholen informeren over de mogelijkheid om weer lekker mee te doen aan de Putten Power Run.”

Bedrijvenloop
Berry legt uit: "We gaan ook weer een bedrijvenloop houden. Deze bedrijventeams lopen 5 kilometer en we houden voor hen een aparte competitie. Teams voor de bedrijvenrun kunnen zich uitsluitend aanmelden via [email protected]. Dan zorgen wij ervoor dat hun inschrijving goed geregeld wordt. Uiteraard zal er een bedrijf als winnaar uit de strijd komen en zij krijgen de wisselbeker. Dus bedrijven, verenigingen, scholen kunnen zich met minimaal drie lopers aanmelden voor de bedrijvenloop."

Sponsoren
“Met dit sportieve evenement hebben we ook ieder jaar geld ingezameld voor een goed doel en dat blijven we doen. Als stichting zijn we afhankelijk van sponsoren en die zijn ons gelukkig altijd zeer trouw gebleven, ook in de coronatijd. We hebben ook wat nieuwe sponsors kunnen werven en een van de nieuwe hoofdsponsors is Storteboom Putten. Dankzij onze sponsors kunnen we een mooi bedrag doneren aan Putten Roemenië Moldavië. Al het geld wat we binnenhalen gaat met aftrek van onze kosten naar deze stichting.”

Inschrijven
Bert en Berry hopen dat lopers zich massaal gaan inschrijven voor de vernieuwde editie van de Putten Power Run. De kidsrun start om 16.30 uur en de 2.5 kilometer kidsrun gaat om 17.00 uur van start. Om 18.00 uur zal dan het startschot klinken voor de vijf kilometer en vijf minuten later mogen de lopers van de tien kilometer vertrekken. Inschrijven voor dit hardloopevenement is vanaf nu mogelijk via de website inschrijven.nl. Deelnemers maken ook nog eens kans op een weekend rijden in een cabrio van Ekris BMW Nijkerk.