Regio voetbalclubs werken samen op het gebied van externe jeugdscouting

De voetbalverenigingen VVOG Harderwijk, Zwart-Wit ’63, vv Hierden, FC Horst, SDC Putten, Rood-Wit ’58 en vv Zeewolde hebben afspraken gemaakt over de externe scouting van jeugdspelers/sters binnen de regio.

Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant, waar alle clubs op 17 oktober 2022 hun handtekening onder hebben gezet

Het doel van deze afspraken is om communicatie rondom de overgang van jeugdspelers naar een andere vereniging transparant en in het belang van de jeugdvoetballers te laten verlopen. Zo leveren de verenigingen, in de gezamenlijke regio, een bijdrage aan het creëren van een omgeving waarin jeugdvoetballers zich met veel plezier kunnen ontwikkelen.
 
Er is besloten om de regels, richtlijnen en adviezen van de KNVB als leidraad te nemen en deze volledig als regelgeving te hanteren (zie www.knvb.nl). Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over scoutingstermijnen, transparantie, leeftijdsgrenzen en nog een aantal andere zaken. De regioclubs hebben afspraken gemaakt; voor de kinderen, ouders en vrijwilligers binnen de verenigingen is er nu meer duidelijkheid.
 
Uitvloeisel van dit regio-overleg is dat de deelnemende clubs en de KNVB regelmatig bij elkaar komen om te bespreken hoe het jeugdvoetbal in de regio nog beter en leuker gemaakt kan worden. Samen verder ontwikkelen, in het belang van de jeugd, blijft het streven.

Regioclubs samenwerking