Schietvereniging Willem Tell organiseert op 27 september en 3 oktober informatie avonden

Bent u toe aan een nieuwe uitdaging, dan is de schietsport misschien iets voor U! Verenigingen bestaan vaak al tientallen jaren. In al die jaren tracht het bestuur samen met de leden de vereniging gezond te houden en wordt het stokje steeds weer doorgegeven aan de volgende generatie.

Zo gaat dat ook al 135 jaar bij schietvereniging Willem Tell uit Harderwijk

De vereniging Willem Tell is 5 mei 1888 opgericht en is de oudste sportvereniging binnen de gemeente Harderwijk. De vereniging stelde zich in die tijd tot doel het beoefenen van “het juist schieten ter bevordering van ’s lands weerbaarheid”. Men oefende in de wintermaanden in hotel Baars en in de zomer op de toen malige garnizoensbaan gelegen in het bos aan de rand van Harderwijk.

Tijdens de tweede wereldoorlog was de vereniging niet actief en lag het verenigingsleven dus stil. Er is toen veel archief vernietigd om te voorkomen dat dit in handen van de bezetter zou komen omdat wapenbezit ten strengste verboden was. Na de oorlog werd de draad weer opgepakt en herrees Willem Tell uit zijn as. In 1955 verliet men hotel Baars om een tiental meters verderop in de Israëlstraat een geschikter pand te betrekken.

In 1999 betrok men een nieuwe accommodatie aan de Parkweg, omdat men de schietsport in het pand aan de Israëlstraat niet meer optimaal kon beoefenen. De vereniging beschikt nu over een prachtige 50 meter baan waar verschillende disciplines kunnen worden geschoten. In 2007 kwam er een aangrenzend pand vrij en gezien de gunstige financiële situatie kon deze worden aangekocht, en werd door middel van een verbouwing bij de accommodatie aangetrokken. Hierin is nu o.a. een prachtige gedigitaliseerde 10 meter luchtschietbaan gerealiseerd die meer mogelijkheden biedt voor beginnende schutters en jeugd.
 
Heden ten dage is Willem Tell een bloeiende gezonde vereniging met enthousiaste leden. De leeftijd van de leden varieert tussen de 10 en 85 jaar. Naast het beoefenen van de schietsport wordt ook het sociale aspect niet uit het oog verloren. In 2013 is de vereniging onderscheiden met het predicaat “Koninklijk”. Willem Tell tracht al 135 jaar “Het Vaandel” hoog te houden en dit lukt door de inzet van leden en bestuur.
 
Dit jaar op 27 september en 3 oktober worden er weer twee informatieavonden georganiseerd voor belangstellenden. Wie een avond wil bijwonen kan zich opgeven via onderstaand e-mailadres uiterlijk een week van tevoren.
 
Aanmelden via e-mailadres: [email protected]
 
Als men komt dan niet vergeten een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Schietvereniging Willem Tell