​Spannende wedstrijd en goede resultaten turners Orion

De laatste districtswedstrijd turnen heren vond afgelopen zaterdag plaats. Maar liefst acht turners van G.V. Orion Putten namen deel aan deze wedstrijd, die werd gehouden in Nijmegen. Een spannende dag voor de turners en hun trainers.

In de tweede wedstrijdronde namen Micha Evers en Simon Paalman deel in de teamwedstrijd

Na de goede resultaten van de vorige wedstrijd, ze werden eerste met het team, waren de verwachtingen hoog gespannen. Met mooie oefeningen bewezen de mannen dat ze daar geen last van hadden. Simon behaalde zelfs de hoogste score van alle turners op het onderdeel sprong. Samen wisten zij opnieuw de gouden medaille in de wacht te slepen, een knappe prestatie.

Jarrik van Losenoord en Santino Oudekotte namen het tegen elkaar op in de categorie Junior I. De mannen begonnen hun wedstrijd op het onderdeel ringen en lieten daar gelijk zien aan elkaar gewaagd te zijn. Evenals op het tweede toestel sprong was Santino net iets beter. Jarrik maakte dit goed op de brug en rekstok. Toen Santino net weer iets hoger scoorde op vloer kwam het aan op het laatste toestel voltige. Hier was het Jarrik die net weer wat hoger scoorde. Met een mooie vijftiende plaats voor Jarrik en een zeventiende plaats voor Santino sloten de mannen dit seizoen goed af in dit grote deelnemersveld.

In de laatste wedstrijdronde kwamen de overige vier turners in actie. Christiaan Bouw en Rik van den Heuvel kwam uit in de categorie Junior II. Hun wedstrijd begon op het moeilijke onderdeel voltige waar Rik met het eerste toestel gelijk een voorsprong nam op Christiaan. Deze liet zich echter niet kennen en ging in de achtervolging. Hij behaalde zelfs de hoogste score van alle deelnemers op brug. Uiteindelijk wist Rik hem toch voor te blijven op 0,50 punt. Eveneens in een groot deelnemersveld werd Rik elfde en Christiaan twaalfde.

Barend Stoffer en Nino Maarseveen kwamen voor het eerst samen uit in de categorie Senior. Tijdens de afgelopen trainingen merkten we al dat de onderlinge verschillen klein waren en met een zilveren medaille voor Nino op zak beloofde het een spektakel te worden. En dat werd het. De mannen bleken ontzettend aan elkaar gewaagd: na vier toestellen was het onderlinge verschil maar 0,05 punt. Na het vijfde toestel stonden de mannen zelfs gelijk in score. Uiteindelijk trok Nino aan het langste eind: hij mocht de gouden medaille in ontvangst nemen, met Barend (op 0,30 punt.) naast zich op het podium met een fantastische zilveren medaille.

Op 15 april nemen Rik van den Heuvel en Nino Maarseveen nog deel aan het Nederlands Kampioenschap in Purmerend. Voor de overige turners zit het seizoen er inmiddels op. Wat een spectaculaire afsluiting van dit seizoen.