Synchroonzwemmers ZEW strijdbaar in Raalte

De afdeling synchroonzwemmen van zwemvereniging ZEW Ermelo heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de jaarlijkse uitvoeringswedstrijd voor regio noord en oost. Met zes zwemsters uit Putten, Ermelo en Harderwijk reisde de zwemvereniging af naar Raalte. 

De zwemsters kwamen uit op vier verschillende onderdelen: solo Age1 (Noa), duet Age1 (Noa en Nynke), duet Jeugd (Cathalijne en Nienke) en Team Junior (met Cathalijne, Nienke, ElseLien en Roos)

Bij het onderdeel uitvoeringen wordt er op (eigen gekozen) muziek een kür gezwommen, waar technische figuren en overgangen (zwemslagen en stuwingen) elkaar afwisselen. Zeg maar een “balletvoorstelling in het water”. Synchroonzwemmen is een beoordelingssport, waarbij drie jurypanels beoordelen op drie onderdelen: uitvoering, moeilijkheid en artistieke impressie. Bij de uitvoering wordt er beoordeeld hoe de figuren technisch worden uitgevoerd. Hoe beter een spagaat of een verticale houding in het water wordt uitgevoerd hoe hoger de score. Bij het onderdeel moeilijkheid gaat het om de complexiteit van de figuren, de snelheid van bewegingen en op welke manier het zwembad gebruikt wordt (zigzag of alleen een rechte lijn). Bij de artistieke impressie gaat het hoe de muziek in de bewegingen en figuren en uiterlijke expressie van de zwemmers wordt vertaald. Het gemiddelde van deze drie jurypanels bepalen de eindscore.

ZEW Ermelo
Duet met Noa uit Ermelo en Nienke uit Harderwijk
 
"Onze zwemsters hebben weliswaar geen medailles behaald, maar we moeten ook realistisch zijn: synchroonzwemmen is conditioneel een zware discipline waar zelfs drie uur training per week geen garanties zijn voor medailles. In dat licht waren we strijdbaar aanwezig met alle meiden die hun beste uitvoering ooit hebben getoond in een sterk deelnemersveld".

ZEW Ermelo
Duet Cathalijne uit Ermelo en Nienke uit Putten
 
Tijdens de jaarlijkse eindshow synchroonzwemmen op vrijdag 28 juni 2024 kan iedereen de afdeling synchroon aanmoedigen in het (nieuwe) zwembad De Zanderij. Nadere informatie volgt op de website van de zwemvereniging www.zew-ermelo.nl

Interesse? kom een keer proefzwemmen op dinsdag vanaf 18.00 uur. Kinderen, niet alleen meisjes maar ook jongens (Noah van Beest won afgelopen zaterdag goud voor zijn solo in de categorie 12-15 jaar), die houden van zwemmen, dansen en muziek en minimaal zwemdiploma B hebben kunnen zich aanmelden via [email protected].