Twee atleten uit Harderwijk Nederlands Kampioen bij NK Masters Atletiek 2023

Monique Jansen en Kevin van de Wassenberg zijn atleten van Atletiek Vereniging Athlos Harderwijk. Beide zijn Nederlands kampioen geworden op hun onderdeel bij de NK Masters die afgelopen weekend op 1, 2 en 3 juli 2023 zijn gehouden op het sportcomplex van Athlos.

Monique ‘vrouwen in de categorie 40 +’ werd Nederlands kampioen met een afstand van 12.66 meter bij het gewichtwerpen, 44.05 meter bij het discuswerpen en 12.23 meter bij het kogelstoten

Kevin ‘mannen in de categorie 35+’ werd Nederlands kampioen bij het hink-stap-springen met een afstand van 12.20 meter, verspringen met een afstand van 6.09 meter en 1.85 meter bij het hoogspringen.

Kevin van de Wassenberg
(Keven van de Wassenberg - foto Jaap Hop)

De masters (atleten van 35 jaar en ouder) mochten aan deze NK Masters deelnemen als ze van te voren hadden voldaan aan de minimale limiet voor dat onderdeel. Met een totaal van 607 deelnemers, waarvan de jongste 35 jaar oud is en de “oudste” 85 jaar, was het dit weekend een druk, gezellig en sportief NK. 

Hechte kameraadschap en teamgevoel
De sprintnummers, (middel) lange afstand, snelwandelen, (polsstok) hoogspringen en de diverse werponderdelen werden in groepen van diverse leeftijdscategorieën uitgevoerd. Wat hierbij opviel was de hechte kameraadschap en teamgevoel  van de diverse groepen atleten. Men moedigde elkaar aan of gaf aanwijzingen voor de uitvoering van onderdelen. Dit was een genot om te zien, geen afgunst maar kameraadschap. 
 
Europees record scherper gesteld
Ook het publiek liet zich goed horen door opa, oma, moeder, vader of andere bekenden aan te moedigen. Er zijn vele persoonlijke records verbeterd en er zijn 2 Europese  records scherper gesteld. Bij het polsstokhoogspringen ‘dames in de categorie 60+’ heeft Brigitte van de Kamp met 2.88 meter hoogte en Greet Vrijbloed met een tijd van 9.36.35 minuten op de 2000 meter steeplechase het Europese record scherper gesteld.
 
Tweede editie NK Masters succesvol verlopen
Ook dit tweede jaar was een succesvolle editie van de NK Masters in Harderwijk. Met een 120-tal vrijwilligers heeft Atletiek Vereniging Athlos samen met de vertegenwoordigers van de atletiekunie er weer een fantastisch en sportief atletiek-weekend van gemaakt.

Kevin van de Wassenberg NK Masters 2023 foto Jaap Hop
(Kevin van de Wassenberg - foto Jaap Hop)

Manon Jacobs Havik Athlos NK Masters 2023
(Foto Jack Koning - Athlos)