Unieke prestatie Nino Maarseveen

Het bondskampioenschap turnen voor heren stond afgelopen zaterdag op de agenda. Door hun goede prestaties tijdens de twee eerdere voorrondes wisten Rik van den Heuvel en Nino Maarseveen zich te plaatsen voor dit NK.

Rik van den Heuvel kwam uit in de categorie Junior II

Rik had nog niet eerder geturnd tijdens een landelijke wedstrijd, zijn plaatsing was dus al een prestatie op zich. Hij begon zijn wedstrijd sterk op het onderdeel vloer, maar had het daarna even moeilijk op het onderdeel voltige. Zijn daarop volgende ringenoefening was stabiel geturnd. Op sprong herpakte hij zich helemaal, hij werd zelfs vierde op dit toestel. De daarop volgende toestellen brug en rekstok zijn niet zijn beste toestellen, maar toch behaalde hij hier een mooie moeilijkheidswaarde. Al met al behaalde Rik een goede 24e plaats in dit grote deelnemersveld. 

Nino Maarseveen heeft al wat meer ervaring op het landelijke podium en ook zijn prestaties tijdens de voorrondes (een keer tweede en een keer eerste) zorgden voor de nodige verwachtingen. Het is wel belangrijk om de zenuwen de baas blijven en dat deed Nino. Ook hij begon zijn wedstrijd op vloer, waar hij een heel stabiele oefening turnde. Op voltige had Nino een oefening voorbereid met een hoge moeilijkheid, maar door deze ook nog zeer netjes uit te voeren behaalde hij een onwijs hoge score en werd dan ook eerste op dit toestel. De daaropvolgende toestellen werden met nette oefeningen geturnd en zo kwam hij bij het onderdeel rekstok uit. Spannend, want zou hij zijn pirouette foutloos kunnen turnen? Met een goed gevoel na het inturnen begon Nino zijn oefening. En de pirouette lukte. Uiteindelijk bleek zijn score ook voldoende om de gouden medaille en de titel bondskampioen in ontvangst te nemen. 

Tijdens de podiumceremonie hoorde Nino dat hij met deze fantastische prestatie ook een plek heeft weten te bemachtigen voor de Ahoy Cup bij het NK dat 24 en 25 juni gehouden wordt in Rotterdam. Iets wat een turner van Orion Putten nog niet eerder behaald heeft, een unieke prestatie dus.