​‘Voel je fit’: de zonnige Koningsspelen in Putten

Eindelijk was het vanochtend (vrijdag 22 april) zover: na weken verheugen mochten de leerlingen van basisscholen in Putten op pad voor de tiende editie van de Koningsspelen.

In hun meest oranje sportoutfit liepen de kinderen door de met ballonnen versierde poorten van de Meeuwen, SDC Putten, de Vale Ouwe of Bosbad Putten

‘Voel je Fit’, dat is dit jaar het thema van de Koningsspelen. Van boogschieten tot judo, en van voetbal tot midgetgolf: ActiefPutten trekt samen met Puttense sportverenigingen alles uit de kast om de groep 5 tot en met 8 een fitte dag te bezorgen. De jongere kinderen uit groep 1 tot en met 4 worden op hun eigen schoolplein uitgedaagd, dat organiseren de scholen zelf.

“Iedereen heeft heel duidelijk zijn taak en dat wordt goed gecoördineerd”, vertelt Kim Ligtermoet van ActiefPutten. Zo zorgt zij ervoor dat de kinderen hun bidon bij kunnen vullen en dat er fruitbekers klaar staan voor iedereen, maar met de activiteiten bemoeit zij zich niet zo. “Er zijn allerlei verenigingen die vandaag meedoen en die hebben allemaal hun eigen activiteiten voorbereid.”

“Kijk, een hole-in-one", lacht Hans Broodbakker van Minigolfvereniging de Veluwe. “Dat blijft altijd het mooiste, de reactie van de kinderen als het balletje erin gaat.” De vereniging, wiens thuisbasis Terra Nova is, heeft vier minigolfbanen meegenomen en uitgestald bij SDC Putten. De scholieren kunnen meteen aan de slag. “We letten er vooral op dat ze elkaar niet raken met die stok.”

En of de kinderen het naar hun zin hebben? Hans wijst naar de lachende kinderen: “Kijk maar.”