Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli

Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli

Vaak denken mensen dat ze ´s nachts wakker worden van de rook die vrijkomt bij een brand. Dat is begrijpelijk, want overdag kunnen mensen rook ruiken. Maar ‘s nachts niet! Slapende mensen ruikten namelijk minder goed en hierdoor worden ze niet wakker van rook. Denkt u dat u ’s nachts wakker wordt van de rook die vrijkomt bij een brand? Dat is begrijpelijk, want overdag kunt u rook ruiken. Maar ‘s nachts niet! In uw slaap ruikt u namelijk minder goed. Hierdoor wordt u niet wakker van rook. Waar u wél wakker van wordt, is het geluid van een rookmelder. Een rookmelder slaat alarm als er brand is, zodat u op tijd en veilig kunt vluchten.

Kunst door de brievenbus

Kunst door de brievenbus

“Elke twee weken weer iets om naar uit te kijken” zegt mevrouw Jansen enthousiast over ‘Kunst door de Brievenbus’. Hoe werkt het? Om de week krijgen deelnemers een kaart van Welzijn Putten door de brievenbus met daarop een creatieve opdracht. 

Care for Kosovo Kids – opgericht door Puttense ondernemer –  blij met opbrengst benefietdiner

Care for Kosovo Kids – opgericht door Puttense ondernemer – blij met opbrengst benefietdiner

Stichting Care for Kosovo Kids (www.careforkosovokids.com) heeft op 8 juni met een benefietdiner 193.775 euro opgehaald om kinderen met kanker te kunnen voorzien van medicijnen, zoals bijvoorbeeld chemotherapie.

Ouderavond over de online wereld van een puber

Ouderavond over de online wereld van een puber

Heeft u een puber thuis die soms niet achter een beeldscherm vandaan te krijgen is? Bent u benieuwd wat jongeren online doen? Of heeft u vragen over sexting? Sluit dan aan bij de ouderavond ‘De online wereld van een puber’.

Vitaliteitscoach Bergen en Dalen geeft dit hoogseizoen Slowrun Clinics

Vitaliteitscoach Bergen en Dalen geeft dit hoogseizoen Slowrun Clinics

Op 1 maart jl opende Brigitte van Bergen en Dalen haar vitaliteitscoachpraktijk en twee weken later startte zij haar eerste 10-weekse Slowruntrainingen. Daarna kwamen er nog twee 5-weekse groepen. Inmiddels zijn alle groepen afgerond en de reacties zijn lovend!

​Meet gratis de bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

​Meet gratis de bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheek.

'Het hospice voelde voor ons als thuis'

'Het hospice voelde voor ons als thuis'

Door Petronella van het Goor - En dan breng je moeder of vader naar het hospice. "Je kunt hier echt weer kind zijn in plaats van mantelzorger, we hoefden niet meer letterlijk te zorgen. Dat mocht wel en dat kon ook, maar het hoefde niet", zegt Marian.