​Wilma Kroon verzorgt het startschot bij de PuttenPowerRun

Tijdens Beursvloer Putten heeft de redactie van Puttense Zaken een mooie deal gesloten met het bestuur van de PuttenPowerRun. In ruil voor publiciteit voor dit hardloopevenement mocht een lezer van Puttense Zaken het startschot van de 5 kilometer en enkele minuten later het startschot van de 10 kilometer geven.

De redactie van Puttense Zaken hield een winactie en na overleg met Bert Doppenberg van de PuttenPowerRun is er besloten dat Wilma Kroon op vrijdag 19 mei het startschot mag verzorgen 

Wilma is een fervent hardloopster en had graag aan de start van deze jaarlijkse hardloopwedstrijd in Putten gestaan. Maar helaas raakte ze op 4 november 2022 betrokken bij een ongeval waarna ze in een langdurig revalidatieproces terecht kwam. Ze had een gecompliceerde enkelbreuk en na twee operaties is het niet duidelijk hoe het nu verder zal gaan.

Toen Wilma vernam dat zij het startschot voor de PuttenPowerRun mag geven was ze daar heel blij mee. “Hierdoor ben ik toch onderdeel van dit mooie evenement in Putten”, geeft Wilma aan. “Ik doe graag mee aan wedstrijden in de wijde omgeving en nu ben ik genoodzaakt om vanaf de zijlijn mee te kijken. Nu ik het startschot mag geven ben ik er toch bij betrokken. Ik verheug me erg op vrijdag 19 mei.”

Wilma traint al enige jaren bij de hardloopgroep van SV Putten Triathlon. “We lopen regelmatig wedstrijden in de regio. Dat is altijd erg leuk om te doen. Van de zeventig leden lopen er zeker veertig mee tijdens de PuttenPowerRun. Het lopen in eigen dorp is natuurlijk altijd extra leuk. Helemaal nu het bestuur van de PuttenPowerRun een nieuw parcours heeft uitgezet, belooft het een gezellig evenement te worden in het centrum van Putten. Ik denk dat de leden van SV Putten, na afloop van de wedstrijd, nog wel even blijven hangen op het plein."

Wilma heeft zichzelf als doel gesteld om zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de trainingen van SV Putten. “Daar doe ik mijn uiterste best voor. Ik bezoek drie per week de fysiotherapeut en zet alles op alles om het hardlopen weer op te pakken. Ook hoop ik snel weer mijn werk te kunnen doen bij Things & Things in de Kerkstraat.” Deze damesmodezaak werd vorig jaar in april geopend, maar na haar ongeluk heeft Wilma er niet meer kunnen werken. “Mijn dochter Veerle (17) neemt nu veel uren voor haar rekening. Ze werkt in de winkel als ze vroeg uit is van school, op de zaterdagen en in de vakanties. Op deze manier kunnen we het aardig oplossen. Veerle is sowieso een grote steun voor mij, ze helpt me bij alles. Overigens laten mijn man en onze zoon zich ook niet onbetuigd.”

Meedoen aan de PuttenPowerRun?
De start en finish vinden plaats in het gezellige centrum van Putten. Er is een rondje van 2.5 kilometer uitgezet en de lopers van de 5 kilometer lopen het rondje twee keer en de lopers voor de 10 kilometer doen hetzelfde rondje vier keer. De start is op het Kerkplein en het parcours voert de lopers door het centrum. Bij de Dikke Deur en bij De Hertogh zal muziek zijn. De kidsrun van 650 meter start om 16.30 uur en de 2.5 kilometer kidsrun gaat om 17.00 uur van start. Om 18.00 uur zal dan het startschot klinken voor de vijf kilometer en vijf minuten later mogen de lopers van de tien kilometer vertrekken. Online inschrijven voor de PuttenPowerRun 2023 kan tot vrijdag 19 mei 12.00 uur via de website inschrijven.nl. Deelnemers maken ook nog eens kans op een weekend rijden in een cabrio van Ekris BMW Nijkerk.